Főoldal > Annamari, egy magyar szerzetesnő felavatása Amaravatiban

Annamari, egy magyar szerzetesnő felavatása Amaravatiban

Szíladhára-pabbadzsá (szerzetesnők felavatása)

Anagárika Annamari, aki több éve gyakorol Amaravatiban, mint fehér köpenyes szerzetesnő jelölt, szíladhára-pabbadzsát, vagyis a szerzetesnők közösségébe való befogadását kéri 2022. november 20-án. Nagyon szívesen látnak vendégeket ezen a nyilvános eseményen, amely az Amaravati templomban kerül megrendezésre.

Anagárika Annamari

Magyarországon született 1987-ben.

Több mint 10 éven át szabadúszó karikatúraművészként dolgozott. 2016-ban kezdett meditálni, és láthatta, hogyan változtatták meg a Buddha tanításai pozitív irányba az életét. Részt vett Thich Nhat Hanh hagyományának elkötelezett buddhista csoportjaiban, és látogatta A Tan Kapuja Buddhista Főiskola esti óráit. A thaiföldi erdei hagyomány szemlélete – különösen Ácsán Cshá tanításai – igazán mélyen hatottak rá. Egy kis időt töltött a Bajna-i elvonulási központban, hogy segítséget nyújtson a „leendő magyarországi théraváda kolostor” születéséhez. Miután több különböző hagyományú meditációs elvonuláson vett részt, rájött, hogy valóban a lemondás és az állandó elengedés életét élni – minden idejét a tudat tanulmányozásának szentelni – annyira fontos számára, hogy 2018-ban egy rövid ABM és CBM kolostorokban tett látogatás után döntött és jelentkezett az anagárika képzésre. A fogadalomtételt 2019 augusztusában tette le.

Női szerzetesi közösség

A női szerzetesi közösség 1979-ben alakult, amikor négy nyugati nő érdeklődött a szerzetesi életmód iránt, és fehér köpenyes anagárikaként (nyolc fogadalmas szerzetesnőként) felvételt nyertek az Anglia-i Chithurst kolostorba. Az első öt évben a Chithurst erdő szélén, a kolostor főépületétől mintegy tíz perc sétára található kunyhóban éltek cölibátusban, szemlélődő életet folytatva. 1983-ban a thaiföldi vének engedélyével az első négy anagárika lehetőséget kapott, hogy a Chithurstban Tíz fogadalmas szíladhára szerzetesnők legyenek, Acsán Szumédhó vezetésével.

1984-ben a szerzetesnők kunyhója már nem volt képes befogadni a szerzetesi életmód iránt egyre nagyobb számban érdeklődő nőket, és az egész női szerzetesi közösség, – ekkor már öt szíladhára és három anagārikā-, az Amaravati kolostorba költözött. Néhány évvel később az apácák egy kis csoportja visszatért a Chithurst kolostorba, hogy ott egy második szíladhára közösséget alapítson. Ácsán Csandasiri 2015-ben a skóciai Perth közelében, Milntuimban női szerzetesi kolostort alapított, amely jelenleg a fő tartózkodási helye. A szerzetes nők közösségének fő tartózkodási helye az Amaravati Buddhista Kolostor.

Rizsfelajánlás a Kathina szertartáson 2021-ben, az Amaravati kolostorban Angliában.

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó