Főoldal > Búcsúzunk

Búcsúzunk

Elhunyt Skuczi László, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára.

Skuczi László a Ráday Pál Gimnázium és a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára volt, tanított többek között történelmet, vallástörténetet, aikidót, japán nyelvet és néptáncot. A japán kultúra gyerekkori szerelme volt, többször járt Japánban, de Tibetet, Nepált, Bhutánt és Thaiföldet is beutazta. Kalandjai nyomán született a Buddha Tenyerén című könyve. A hazai aikido-történelem és a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének meghatározó alakja volt.

Kollégája, Dr. Szabó Balázs így méltatja: “Laci ott volt mindig, mindenhol, a banketteken táncolt, Japánban idegenvezetett, hozzátartozott a tájképhez. […] a szerénysége, elkötelezettsége minden tiszteletet megérdemelt, sohasem tolta magát előtérbe de mindig ott volt, segített, számítani lehetett rá.”

Skuczi László 55 éves korában távozott közülünk. Búcsúztatása május 20-án, 11.15-kor lesz az Újköztemető szóróparcellájában.

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek