Főoldal > Búcsúzunk

Búcsúzunk

Elhunyt Skuczi László, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára.

Skuczi László a Ráday Pál Gimnázium és a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára volt, tanított többek között történelmet, vallástörténetet, aikidót, japán nyelvet és néptáncot. A japán kultúra gyerekkori szerelme volt, többször járt Japánban, de Tibetet, Nepált, Bhutánt és Thaiföldet is beutazta. Kalandjai nyomán született a Buddha Tenyerén című könyve. A hazai aikido-történelem és a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének meghatározó alakja volt.

Kollégája, Dr. Szabó Balázs így méltatja: “Laci ott volt mindig, mindenhol, a banketteken táncolt, Japánban idegenvezetett, hozzátartozott a tájképhez. […] a szerénysége, elkötelezettsége minden tiszteletet megérdemelt, sohasem tolta magát előtérbe de mindig ott volt, segített, számítani lehetett rá.”

Skuczi László 55 éves korában távozott közülünk. Búcsúztatása május 20-án, 11.15-kor lesz az Újköztemető szóróparcellájában.

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak

Hírek

Szemétszedési kampány Bhutánban

A bhutáni Nemzeti Környezetvédelmi Bizottság (National Environment Commission – NEC) és más civil társadalmi szervezetek nagytakarítási akciót szerveztek három helyszínen is Bhutánban. Ezzel szeretnék felhívni