Főoldal > Buddhista szerzetes demonstrált a G7 Nemzetközi Médiaközpont előtt

Buddhista szerzetes demonstrált a G7 Nemzetközi Médiaközpont előtt

Tojosige Szekigucsi, japán buddhista szerzetes, tiltakozó demonstrációt tartott május 19-én, pénteken a G7 Nemzetközi Médiaközpontja előtt, Hirosimában. A szerzetes, kezében egy plakátot tartva, sürgette a világ vezetőit, hogy tegyenek meg mindent az atomfegyverek esetleges használata ellen.

Az ANI News indiai hírpoltálnak azt mondta a szerzetes, hogy “Tojosige Szekigucsi vagyok és Japánból származom. A békéért és az atomfegyverek megsemmisítésért imádkozom.” 

A hirosimai atomcsapás kapcsán azt mondta: “1945. augusztus 6-án egy atombombát dobtak le Hirosimára. Rengeteg ember meghalt, ezért nem szertnék több ilyen tragédiát a világ más országaiban sem. El fogok menni a G20 csúcsra is, Új-Delhibe, a nukleáris fegyverek eltörléséért.”

Tojosige Szekigucsi tehát reméli hogy el tud majd utazni Indába, Új-Delhibe a szeptemberben megtartandó G20 csúcsra is. Mahátma Gandhit a világ egyik “nagyon fontos” emberének nevezte, és az ő szellemében azt üzente: “békében kell élnünk.” 

Hirosima volt az első katonai célpont amit atomfegyverrel támadtak. A támadás a II. világháború idején, 1945. augusztus 6-án történt, amikor az amerikai hadsereg légierejének egyik bombázója Hirosima városára dobta a “Little Boy” nevű atombombát. A tragikus akció során a város nagy része elpusztult és az év végére a lakosságból 90,000-166,000-an haltak meg a közvetlen robbanás, a sugárterhelés és a további egészségügyi következmények miatt. Hirosimában egy békeemlékmű,  ami az UNESCO Világörökség része, egy emlékpark és múzeum szolgál mementóként.  

A világ hét vezető gazdasági hatalmának (G7 csoport) vezetői a demonstráció idején Japánban tartózkodtak, mivel Hirosima adott otthont május 19-21. között a csúcstalálkozójuknak. A G7 vezetői pénteken megkoszorúzták a Békeemlékművet, a békeparkban fákat is ültettek. 

Az Atombomba-dóm – kép- wikipedia

A békepark emblematikus épülete, a Genbaku Dóm, az egyetlen ami állva maradt a bomba hatósugarában a támadás után. A G7 vezetői egy közös képet is készítettek az emlékmű előtt. 

A G7 tagjai Japán, Olaszország, Kanada, Franciaország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Németország. 

 

Forrás – ANI News (India)

Youtube/India Today

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó