Főoldal > Dalai Láma: Minden vallás ugyanannak az igazságnak egy formája

Dalai Láma: Minden vallás ugyanannak az igazságnak egy formája

“Minden vallási irányzat ugyanazt az örök igazságot ismeri, ezért békében kellene lenniük egymással” mondta a Dalai Láma az Indiában, Rádzsgir városában tartott, háromnapos nemzetközi buddhista konferencia nyitóbeszédében. Hozzátette, hogy ez India és a világ érdekében is áll, mert ez segíthet megteremteni a békét a szeretet és az együttérzés által, melyek a buddhizmus magját képezik.

 

Ne csak olvassunk a Buddháról, hanem tapasztaljuk meg és próbáljuk ki a tanítását az életünkben is” mondta a Dalai Láma, aki megalapította a Nav Nálandá Mahávíra Egyetemen a világ első buddhista tudományos intézetét. A  Láma örömét fejezte ki, hogy a buddhizmust immár tudományként és azzal összehasonlítva tanulmányozzák.

Forrás: Indian Express

Fordította:

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek