Főoldal > Remény a párbeszédre a béke helyreállítása érdekében – A Dalai Láma nyilatkozata

Remény a párbeszédre a béke helyreállítása érdekében – A Dalai Láma nyilatkozata

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Mélyen elszomorított az ukrajnai konfliktus.

Világunk annyira egymásra van utalva, hogy két ország közötti erőszakos konfliktus elkerülhetetlenül kihat a világ többi részére is. A háború elavult – az erőszakmentesség az egyetlen út. Ki kell alakítanunk az emberiség egységének érzését, úgy, hogy a többi embert testvérnek tekintjük. Így fogunk egy békésebb világot építeni.

A problémákat és nézeteltéréseket a legjobban párbeszéddel lehet megoldani. A valódi béke a kölcsönös megértésen és egymás jólétének tiszteletben tartásán keresztül jön létre.

Nem szabad elveszítenünk a reményt. A 20. század a háborúk és a vérontás évszázada volt. A 21. századnak a párbeszéd évszázadának kell lennie.

Imádkozom, hogy a béke gyorsan helyreálljon Ukrajnában.

A Dalai Láma

2022. február 28.

Forrás: Őszentsége a XIV. Dalai Láma honlapja

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Találkozás Ácsán Dzsajaszáróval

A BuddhaFM rádió meghívást kapott Ácsán Dzsajaszárótól egy baráti beszélgetésre a Bécs-i Thai nagykövetségre. A nagykövetség gyönyörű kertjében beszélgethettünk a mesterrel több, mint két órán

Hírek

Szerzetesnők avatása Bhutánban

Június 21-én, a nyári napforduló napján, Őszentsége Dzsé Khenpó a legmagasabb rangú bhutáni vallási vezető 144 gelongmát, azaz szerzetesnőt részesített teljes felavatásban.  A hírt a