Főoldal > Remény a párbeszédre a béke helyreállítása érdekében – A Dalai Láma nyilatkozata

Remény a párbeszédre a béke helyreállítása érdekében – A Dalai Láma nyilatkozata

Mélyen elszomorított az ukrajnai konfliktus.

Világunk annyira egymásra van utalva, hogy két ország közötti erőszakos konfliktus elkerülhetetlenül kihat a világ többi részére is. A háború elavult – az erőszakmentesség az egyetlen út. Ki kell alakítanunk az emberiség egységének érzését, úgy, hogy a többi embert testvérnek tekintjük. Így fogunk egy békésebb világot építeni.

A problémákat és nézeteltéréseket a legjobban párbeszéddel lehet megoldani. A valódi béke a kölcsönös megértésen és egymás jólétének tiszteletben tartásán keresztül jön létre.

Nem szabad elveszítenünk a reményt. A 20. század a háborúk és a vérontás évszázada volt. A 21. századnak a párbeszéd évszázadának kell lennie.

Imádkozom, hogy a béke gyorsan helyreálljon Ukrajnában.

A Dalai Láma

2022. február 28.

Forrás: Őszentsége a XIV. Dalai Láma honlapja

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-ereklyék Sri Lankából a Dalai Lámának

Sri lankai buddhisták egy csoportjának régi vágya teljesült, hogy Buddha-ereklyéket ajánlhassanak fel Őszentségének, a XIV. Dalai Lámának. A nemes törekvés megálmodója, és az adományt átadó

Hírek

Tajvan buddhista műtárgyakat adományozott Kínának

A tajvani székhelyű Humanista Buddhizmus Egyesület (United Association of Humanistic Buddhism, Chunghua), a Csunghua, 30 relikviát adományozott a kínai Nemzeti Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak (NCHA), amellyel