Főoldal > Dhammatalálkozó Gambhíró Bhikkhuval

Dhammatalálkozó Gambhíró Bhikkhuval

Idén is hazalátogat Gambhíró Bhikkhu théraváda szerzetes. Sopronban és Győrben is szerveztek vele találkozót a helyi közösségek a június 18-19-i hétvégén. A dhammabeszéd meghallgatása és a meditáció után kérdéseket is lesz alkalom feltenni a tiszteletreméltónak. 

Az eseményre a létszámkorlát miatt érdemes előre jelezni a részvételünket. 

Gambhíró Bhikkhu a théraváda buddhista thai erdei hagyomány Ácsán Cshá által alapított, majd nyugaton Ácsán Szumédhó által meghonosított vonalát követő magyar származású szerzetes. Jelenleg a portugáliai Szumédháráma, a Bölcsesség Kertje kolostorban az apát, Ácsán Vadzsíró vezetésével képzi magát.

Forrás és további információ: A Buddha Ujja

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a