Főoldal > Elefántok napja Thaiföldön

Elefántok napja Thaiföldön

Thaiföldön március 13-a a nemzeti elefántnap. Ekkor zöldségekből és gyümölcsökből álló lakomára várják a nemzeti szimbólumnak számító méltóságteljes állatokat. 

Az elefántokat Thaiföldön a nemzeti örökség részeként tisztelik, 1998 óta március 13-a az elefántok védelmének szentelt nap.

Athit Perawongmetha-Reuters

Az elefántokat hagyományosan munkaállatként használták, azonban mára a puszta létük is veszélybe került. 

A Csonburi tartományban lévő híres Nong Nooch trópusi botanikai kert ad otthon az évente megtartott ünnepségnek, ahol úgy két tonna zöldségekből és gyümölcsökből álló svédasztal várja az állatokat.

Athit Perawongmetha-Reuters

A kert igazgatója szerint az elefántok a nemzeti büszkeség forrásai, valamint az ország kulturális és történelmi identitásának részei. 

“Megpróbáljuk eltartani ezeket a háziasított elefántokat, élelmet és menedéket nyújtunk nekik.” – mondja Kampon Tansacha igazgató – “Ha az összeset szabadon engedném, nem maradnának életben.” 

 

Forrás – Asia One

CNN

Youtube/Thaiger Podcast

Kiemelt kép – Reuters

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó