Főoldal > Életét vesztette a bajnok futballklub buddhista tulajdonosa

Életét vesztette a bajnok futballklub buddhista tulajdonosa

A rendőrség és a Leicester City futballklub is megerősítette: a szombati, West Ham United ellen vívott meccs után a tulajdonos, Vichai Srivaddhanaprabha, szokásához híven helikopterre szállt, ami azonban pár pillanattal a felszállás után irányíthatatlanná vált és a földbe csapódott.

A leicesteri King Power stadion előtt balesetet szenvedő légijárműben összesen öten utaztak; Vichai-on kívül három kollégája és a pilóta. A zuhanást senki sem élte túl.

Szemtanúk szerint a zuhanás előtt a helikopter pörögni kezdett, ami arra utal, hogy a hátsó propeller meghibásodása okozta a bajt.

A thai állampolgárságú vállalkozó 2010-ben vette meg az angol másodosztályban a kiesés ellen harcoló csapatot, amit pár év alatt bajnokcsapattá kovácsolt. 2016-os bajnoki címük annyira váratlan volt, hogy a szezon elején a fogadóirodák 1 az 5000-hez saccolták annak az esélyét, hogy ők viszik haza a világ legdrágább bajnokságának a kupáját.

“Azt csinálom, amit szeretek, így minden munkát szeretettel végzek”. Ez volt a mottója a hívő buddhista vállalkozónak, aki 2010 után megtett mindent, hogy klubja ne szenvedjen hiányt semmiben –legyen szó anyagi vagy szellemi dolgokról.

Amellett, hogy Thaiföld ötödik leggazdagabb embereként nem esett nehezére a legjobb körülményeket teremteni a stábnak és a játékosoknak, buddhista szerzeteseket hozott, hogy felszenteljék a stadiont, valamint, hogy szerencsehozó amulettet osszanak a csapatnak.

Nagyon jó kapcsolatot ápolt a szurkolókkal is: az ingyen sör a Leicester City rajongóknak nem csak vágyálom volt. Vasárnap többszáz szurkoló vonult a stadion elé virágokkal a megemlékezésre.

A tragédia hírére az angol futballszövetség bejelentette: a Leicester City soron következő bajnoki meccsét elhalasztják, ezen kívül az egész bajnokságban egy hétig fekete karszalagot visel minden játékos, ezzel is megemlékezve a rendkívüli veszteségről.

A klubot minden valószínűség szerint Vichai fia, Aiyawatt vezeti majd tovább.


Forrás: Reuters
 

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak

Hírek

Szemétszedési kampány Bhutánban

A bhutáni Nemzeti Környezetvédelmi Bizottság (National Environment Commission – NEC) és más civil társadalmi szervezetek nagytakarítási akciót szerveztek három helyszínen is Bhutánban. Ezzel szeretnék felhívni