Főoldal > Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

A világ tele van üzenetküldőkkel, de sajnos még nincs köztük buddhista, legalábbis a FIDE (Sakk világszövetség) elnöke, Kirsan Iljumzinov nagyon hiányolt egyet. A multimillomos politikus most úgy döntött létrehoz egyet.

Az új platform hasonló lesz a már létezőkhöz, mesélte a Life News-nak, lesz benne chat, audio- és videohívások, fájlmegosztás és emotikonok, valamint tematikus csoportok és csatornák.

„Két három héten belül elindítjuk a buddhista üzenetküldőt, és már konzultáltunk róla Őszentségével, a Dalai Lámával és más buddhista vezetőkkel. Az üzenetküldőt buddhistáknak szánjuk, valamint azoknak, akiket érdekel Tibet vallása és története, és a Dalai láma élete” – mondta el az alapító.

A szolgáltatás neve Kirsan.im lesz, az alapítója után.

A szokásos dolgok mellett, amelyeket egy üzenetküldőtől elvárunk, a Kirsan.im-en lesz számos játék, applikáció és rejtvény, valamint buddhista naptár és egyéb tematikus bővítmények, fejtette ki Nikita Goldsmit, a projekt vezető programozója.

Iljumzinov, aki korábbak a Kalmük Köztársaság elnöke volt, nagyon komolyan veszi az új szolgáltatás küldetését, amely nem kevesebb, mint egyesíteni a világ 500 millió gyakorlóját. A befektetők már 1 millió dollárt adtak össze, de a Kirsan.im-et készítő csapat szerint valószínű, hogy a marketinghez nemsokára újabb forrásokra lesz szükség. Mindenesetre az App Store és a Google Play már feliratkozott az app viszonteladói közé.

http://kirsan.im/

Fordította: Tari Zsuzsanna

Forrás: https://www.rt.com/news/344439-buddhist-messenger-online-kirsan/

 

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal