Főoldal > Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

A világ tele van üzenetküldőkkel, de sajnos még nincs köztük buddhista, legalábbis a FIDE (Sakk világszövetség) elnöke, Kirsan Iljumzinov nagyon hiányolt egyet. A multimillomos politikus most úgy döntött létrehoz egyet.

Az új platform hasonló lesz a már létezőkhöz, mesélte a Life News-nak, lesz benne chat, audio- és videohívások, fájlmegosztás és emotikonok, valamint tematikus csoportok és csatornák.

„Két három héten belül elindítjuk a buddhista üzenetküldőt, és már konzultáltunk róla Őszentségével, a Dalai Lámával és más buddhista vezetőkkel. Az üzenetküldőt buddhistáknak szánjuk, valamint azoknak, akiket érdekel Tibet vallása és története, és a Dalai láma élete” – mondta el az alapító.

A szolgáltatás neve Kirsan.im lesz, az alapítója után.

A szokásos dolgok mellett, amelyeket egy üzenetküldőtől elvárunk, a Kirsan.im-en lesz számos játék, applikáció és rejtvény, valamint buddhista naptár és egyéb tematikus bővítmények, fejtette ki Nikita Goldsmit, a projekt vezető programozója.

Iljumzinov, aki korábbak a Kalmük Köztársaság elnöke volt, nagyon komolyan veszi az új szolgáltatás küldetését, amely nem kevesebb, mint egyesíteni a világ 500 millió gyakorlóját. A befektetők már 1 millió dollárt adtak össze, de a Kirsan.im-et készítő csapat szerint valószínű, hogy a marketinghez nemsokára újabb forrásokra lesz szükség. Mindenesetre az App Store és a Google Play már feliratkozott az app viszonteladói közé.

http://kirsan.im/

Fordította: Tari Zsuzsanna

Forrás: https://www.rt.com/news/344439-buddhist-messenger-online-kirsan/

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Megérkeztek a dél-koreai zarándokok Srávasztíba

A tervezett időben, március 20-án megérkezett 1200 km-es zarándokútja végére, Srávasztíba, a 108 dél-koreai szerzetesből álló csapat. A február 9-én megkezdett gyalogos zarándoklat célja a

Hírek

Tajvani szerzetesek küldöttsége a Vatikánban

Március 16-án Ferenc pápa egy több mint 100 buddhista szerzetesből álló, Tajvanból érkezett delegációt fogadott. A küldöttség a Tajvani Humanista Buddhizmus Egyesült Szövetségének (Taiwan’s United

Hírek

Belgiumban is hivatalos a buddhizmus

Március 17-én Vincent Van Quickenborne, belga szövetségi igazságügyminiszter bejelentette, hogy Belgium hivatalosan is “életfilozófiaként” ismeri el a buddhizmust. A hivatalos elismerést, és ezzel a másik