Főoldal > Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

Fejlesztője szerint a világ minden gyakorlóját egyesítheti a buddhista online üzenetküldő

A világ tele van üzenetküldőkkel, de sajnos még nincs köztük buddhista, legalábbis a FIDE (Sakk világszövetség) elnöke, Kirsan Iljumzinov nagyon hiányolt egyet. A multimillomos politikus most úgy döntött létrehoz egyet.

Az új platform hasonló lesz a már létezőkhöz, mesélte a Life News-nak, lesz benne chat, audio- és videohívások, fájlmegosztás és emotikonok, valamint tematikus csoportok és csatornák.

„Két három héten belül elindítjuk a buddhista üzenetküldőt, és már konzultáltunk róla Őszentségével, a Dalai Lámával és más buddhista vezetőkkel. Az üzenetküldőt buddhistáknak szánjuk, valamint azoknak, akiket érdekel Tibet vallása és története, és a Dalai láma élete” – mondta el az alapító.

A szolgáltatás neve Kirsan.im lesz, az alapítója után.

A szokásos dolgok mellett, amelyeket egy üzenetküldőtől elvárunk, a Kirsan.im-en lesz számos játék, applikáció és rejtvény, valamint buddhista naptár és egyéb tematikus bővítmények, fejtette ki Nikita Goldsmit, a projekt vezető programozója.

Iljumzinov, aki korábbak a Kalmük Köztársaság elnöke volt, nagyon komolyan veszi az új szolgáltatás küldetését, amely nem kevesebb, mint egyesíteni a világ 500 millió gyakorlóját. A befektetők már 1 millió dollárt adtak össze, de a Kirsan.im-et készítő csapat szerint valószínű, hogy a marketinghez nemsokára újabb forrásokra lesz szükség. Mindenesetre az App Store és a Google Play már feliratkozott az app viszonteladói közé.

http://kirsan.im/

Fordította: Tari Zsuzsanna

Forrás: https://www.rt.com/news/344439-buddhist-messenger-online-kirsan/

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a