Főoldal > Felavatták Ngawang láma sztúpáját Taron

Felavatták Ngawang láma sztúpáját Taron

Június 16-án, ünnepélyes ceremónia keretében felszentelték a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség alapítójának és szellemi vezetőjének, Tiszteletreméltó Dordzse Lopön Láma Ngawang Rinpocse tiszteletére emelt aranyozott sztúpát.

A ceremóniát Tiszteletreméltó Cültrim Rinpocse vezette a Tárá templomban, és számos buddhista, köztük A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Mireisz László is jelen volt.

Láma Ngawang egy érdeklődő csoport meghívására 1987-ben megalapította hazánkban a Karma Ratna Dargye Ling Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösséget, melynek egészen a 2011-ben történt teste elhagyásáig, és az egyetemes béke állapotába oldódásáig a szellemi vezetője volt.
Őszentsége a XVI. Karmapa mondta róla: Láma Ngawang egész életét kizárólag a belső ösvény gyakorlásának szenteli, és képes tanítványait elvezetni szellemük igaz természetének megismeréséhez, azaz a megvilágosult állapot megtapasztalásához. Láma Ngawang Magyarországon illetve a Kárpát-medencében a buddhizmus szellemisége és gyakorlata bevezetésének és meghonosításának meghatározó egyénisége, akinek munkásságát az általa vezetett közösségek folytatják.


Forrás: Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség (facebook) (web)
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a