Főoldal > „Flight to Nowhere – Járat Sehová” Thaiföldön is

„Flight to Nowhere – Járat Sehová” Thaiföldön is

 

 

A THAI, a thaiföldi légitársaság sajátos Bangkok-Bangkok repülőjáratot indít november 30-án. A Suvarnabhúmi repülőtérről induló, és három óra múlva ugyanoda visszatérő járat 99 buddhista szent hely felett repül el, így egyfajta zarándokjáratnak hirdeti a légitársaság. A résztvevők, zarándokok, a történelmi idegenvezetés mellé imakönyvet is kapnak, amikből a templomok fölé érve mantrákat és recitációkat énekelhetnek.

kép: samchui.com

A háromórás út közben nem szállunk le, az utasok pedig pozitív energiát gyűjthetnek azáltal, hogy recitálnak a fedélzeten” – nyilatkozta a légitársaság kereskedelmi részlegének egyik vezetője. A 31 tartományt érintő égi zarándokút állomásai többek között Csonburi, Rajong, Szuratthani, Pracshuap Khiri Khan, Nakhon Pathom, Szuphanburi, Ajutthaja, Phitszanulok, Szukhothai, Csaijaphum és Nakhon Ratcsaszima.

 

Ajutthaja, kép: ctvnews.ca

 

 

 

Vivat Pijavirodzs a légitársaság kereskedelmi igazgatóhelyettese szerint ezzel az „új utazási élménnyel” akarják ösztönözni a belföldi turizmust, amit a kormány is támogat. Erre az idegenforgalom, a világjárvány miatti drámai visszaesése miatt van szükség. Tahiföld GDP-jének jelentős részét, 20%-át tette ki az idegenforgalomból és turizmusból befolyó bevétel, amit mára jórészt elvesztettek. Az iparág munkavállalóinak milliói egzisztenciális bizonytalanságba kényszerültek.

Ugyan mi sajnos nem részesülhetünk a „mennyei élményből”, de a helyiek, akik november 25-éig regisztrálnak, megúszhatják ezt 6000 bhat-ból, ami úgy 60.000 forint, de még a business class sem kerül többe 10.000 bhat-nál, azaz alig százezer forint.

A légitársaság már korábban, szeptemberben megnyitott egy kávézót a repülés szerelmeseinek. Ezt egy repülőgép belső terének alakították ki, ahol a járataikon szokásos menüt lehet fogyasztani és egy Boeing szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők, akik nem tudnak meglenni a repülés élménye nélkül.

kép: dailymail.co.uk

kép: theguardian.com

 

A „Flight to Nowhere” – azaz járat sehova egy sajátos légi turisztikai jelenség, amit a világjárvány, illetve a neki köszönhető lezárások és a nemzetközi turizmus radikális visszaesése kényszerített ki a légitársaságoktól. Az ötletgazda a tajvani Eva Air volt, aki augusztusban indított „Hello Kitty” tematikájú körutazást a tajvani partok mentén és a Japán Rjúkú-szigetek fölött. A kezdeményezést nyomban követte több ország légitársasága is úgy, mint Ausztrália, Brunei, Japán vagy mint fentebb láttuk Thaiföld is.

Érdekesség, hogy Európában Magyarország az első a Flight to Nowhere mozgalomban. A Budapest-Budapest járat tulajdonképpen szintén egy körutazás, sétarepülés, aminek keretében megtekinthetjük felülről a Dunakanyart, a Balatont és a Bakonyt.

 

 

Forrás 1

Forrás 2

Forrás 3

Forrás 4

Forrás 5

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi