Főoldal > Global Vision Summit idén is – online programajánló

Global Vision Summit idén is – online programajánló

Idén is, június 13-17. között, immár negyedik alkalommal megrendezik a Dalai Láma védnöksége alatt álló Globális Vízió Csúcstalálkozót. Az öt napos online esemény fő szervezői a Lion’s Roar buddhista magazin és az amerikai Tibet House

Az előadásokon való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.

 

Az alábbiakban a Lion’s Roar cikkét idézzük:

ISMERJE MEG AZ ÖRÖMTELI ÉS SZERETETTELJES ÉLET KULCSÁT, AMI BÉKÉT HOZ A VILÁGNAK

5 nap – 16 tanító – ingyenes online kurzus – június 13-17. között

Üdvözlünk a 2024-es Dalai Láma Global Vision Summit-on!

Alapvető emberi tulajdonságunk a jószívűség és a boldogság – ezt az igazságot a Dalai Láma már évtizedek óta állítja példaként elénk. A 2024-es Dalai Láma Globális Vízió Csúcstalálkozó meghívja Önt, hogy fedezze fel Ön is azokat a gyakorlati módszereket, amelyek segítségével újra kapcsolatot teremthetünk belső emberségünkkel, hogy megtapasztaljuk az igazi örömöt, és hozzájáruljunk egy békésebb világ megteremtéséhez.

Örömmel hívjuk meg Önt a IV.  Dalai Láma Globális Vízió Csúcstalálkozóra. Ez az egyedülálló online esemény, már eddig is emberek ezreinek az életére volt hatással világszerte azáltal, hogy a Dalai Láma mélységes üzeneteivel inspirálta a résztvevőket, ami egy boldogsággal, együttérzéssel és békével teli világ felé vezette őket.

A Dalai Láma egyetemes és időtlen bölcsességére támaszkodva 16 nagyra becsült előadó, szakértő meditációs tanárok, pszichológusok, orvosok, tudósok és gondolkodók, gyakorlati módszerekkel és tanításokkal fogják Önt ellátni annak érdekében, hogy egy örömtelibb és szeretetteljesebb életet élhessen, és a jövőt szebbé tehesse. 

Csatlakozzon hozzánk kényelmes otthonából erre a rendkívüli csúcstalálkozóra, és lépjen kapcsolatba egy olyan világméretű közösséggel, amit a világ egyik legnagyobb szellemi vezetője által inspirált, az értelmes életre való törekvés köt össze. 

Ez a június 13-17. között zajló online esemény teljesen ingyenes. Csatlakozzon hozzánk, hogy újra kapcsolatot teremthessen közös emberi örökségünkkel, a bennünk rejlő természetes bölcsességgel és határtalan együttérzéssel. 

Az esemény öt napja alatt harmincnál is több előadást hallgathat meg és meditációkon vehet részt, amiket tizenhat jól ismert tanító tart. 

 

ISMERJE MEG A DALAI LÁMA LEGFONTOSABB ELVEIT A  TERMÉSZETES ÖRÖM ÉS A JÓSZÍVŰSÉG FELFEDEZÉSÉHEZ!

 

Egy olyan világban ahol a béke szinte elérhetetlennek tűnik, a Dalai Láma jelenti a remény és az ellenállás erőteljes szimbólumát. 

Maradandó tanításai és példája arra ösztönöz minket, hogy felismerjük közös emberségünket, és segít felfedezni a kedvességre, jószívűségre és boldogságra való képességünket még ilyen nehéz időkben is.

Ez a bensőnket átalakító csúcstalálkozó segíteni fog Önnek felfedezni veleszületett emberi tulajdonságait, értelmes életet élni, és hozzájárulni egy békésebb világ megteremtéséhez.

A csúcstalálkozó mind az öt napján egy sor olyan témát fogunk megvizsgálni, amelyek a Dalai Láma boldogságra vonatkozó tanításai szerint  alapvető fontosságúak. 

Az esemény tematikája napokra bontva:

 

Első nap

IGAZI BOLDOGSÁGRA LELNI

Elégedettség, beteljesedés és öröm… Hogyan találhatunk rájuk az életünkben? Ismerje meg, hogyan gyakorolhatjuk a hálát, a kedvességet és az együttérzést, és hogy ezek miként vezetnek el az igazi boldogsághoz.

Előadók: (A képekre kattintva többet is meg lehet tudni az előadókról)

Dzigar Kongtrul Rinpocse
Robert Waldinger, MD
Valerie Brown JD, MA, PCC

 

Második nap

MEDITÁCIÓK A SZÍVNEK ÉS AZ ELMÉNEK

Ismerjen meg olyan gyakorlatokat amelyek táplálják a szívet, erősítik a mély, belső világosságot, és amelyek által ezt ki is tudja ezt a fényt sugározni a világba!

Előadók:

Thubten Csödrön
Thomas Hübl
Szangye Khadró

 

Harmadik nap

BÉKE ÖNMAGUNKBAN, BÉKE A VILÁGBAN

Csak a belső békénk megtapasztalása által lehetséges a béke a külvilágban. Fedezze fel hogyan kapcsolódunk egymáshoz, valamint azokat a szellemi gyakorlatainkat, amelyek erősítik az ellenálló, a megbocsátásra és a gyógyulásra irányuló képességünket!

Előadók:

Chandra Easton
Prijadarsi Rinpocse
Sará King MA, PhD

Bónusz videó: A Dalai Láma – “A jószívűség az emberi természet alapja” (A Mind and Life Institute jóvoltából)

Őszentsége a Dalai Láma

 

Negyedik nap

SZERETETBEN ÉS EGYÜTTÉRZÉSBEN ÉLNI

A szeretet és az együttérzés az emberi mivoltunk középpontja. Fedezze fel az együttérzés átalakító erejét, ami gyógyulást és jólétet eredményez!  

Előadók:

Sharon Salzberg
Jan Willis, Phd
Michael Lobszang Tenpa

 

Ötödik nap

EGÉSZSÉG ÉS JÓLÉT: A TEST ÉS A TUDAT ŐSI BÖLCSESSÉGE

Az ősi, bölcsességre alapuló hagyományok értékes felismeréseket nyúthatnak az egészség és a jólét tekintetében. Ismerje meg a hagyományos gyógyítási rendszereket és gyakorlati tippeket a fizikai, szellemi és érzelmi vitalitásának a megőrzéséhez.

Előadók:

Dr. Nida Csengcang
Dr. Craig Anshin Blinderman MD, MA
Dr. Pilar Jennings

 

Regisztrálni a képre kattintva a Lion’s Roar oldalán:

 

Szervezők: (A logókra kattintva a szervezetek honlapjára látogathat)

Együttműködő partnerek:

Forrás – Lion’s Roar

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

Kapcsolódó