Főoldal > Guru Karma Tanpai Gyalchen Rinpocse eltávozott

Guru Karma Tanpai Gyalchen Rinpocse eltávozott

A magyarországi Mahámudrá Meditációs Központ facebook közleményben tájékoztatott mesterük, Guru Karma Tanpai Gyalchen Rinpocse Parinirvánába távozásáról. Ezt továbbítjuk:

„A Mahamudra Meditációs Központ közleménye
 
Szeretett Mesterünk, Guru Karma Tanpai Gyalchen, 2020. november 28-án délután a Parinirvánába távozott. Lámák, szerzetesek és apácák 49 napig tartó hagyományos szertartásokat végeznek a Mester székhelyén a Fehér Királyi Kolostorban, illetve több más Kagyü és Nyingma hagyományvonalhoz tartozó kolostorban egyaránt. A Mahamudra Meditációs Központ szangha tagjaiként nagyon hálásak vagyunk mindazért a szeretetért és támogatásért, melyben mindenkitől részesülünk. Arra kérünk benneteket, hogy csatlakozzatok szívbéli imáinkhoz Mesterünk egyetemes együttérzéséből, tiszta szemléletéből fakadó tanításainak és iránymutatásainak megfelelően.
Mahamudra Meditációs Központ, Kunhegyes, nagyszerű szent Magyarország, EU”


 
    Tanpai Rinpocse Tibetben született, de hatéves korában szüleivel Nepálba költözött. Itt kapott tanításokat és beavatásokat I. Drubszing Rinpocsétől és más tanítóktól. Nepáli állampolgár lett. 1969-ben kezdte tíz éves tanulmányait az indiai Váránasziban a Szanszkrit Egyetemen. Ezután Őszentsége a XVI. Gyalva Karmapa és Bokar Rinpocse elvonuló mester felügyeletével intenzív három év három hónapos elvonuláson vett részt, amit további egy év elvonulás követett.
    A mester 1984-óta ad tanításokat felkérésre világszerte. 1990-ben alapította és kezdte építeni Nepál fővárosában, Katmanduban a Fehér Királyi Kolostort és Vallásos Tanulmányok Intézetét, ahol több száz szerzetes és szerzetesnő szentelheti magát kizárólag tanulmányaiknak és gyakorlataiknak.
 
Tanpai Rinpocse alapította Magyarországon, Kunhegyesen a Mahamudra Meditációs Központot. Itt biztosított lehetőséget a mahámudrá gyakorlatok intenzív tanulmányozására és hároméves elvonulásra.
 
Rinpocséről, a három éves elvonulásról rádiónkban Dusza Erikával, a mester egyik tanítványával készült riport, ami még műsoron is van.
 
A Facebook közlemény
A Rinpocse életrajza
BuddhaFM interjú Dusza Erikával

 

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Megérkeztek a dél-koreai zarándokok Srávasztíba

A tervezett időben, március 20-án megérkezett 1200 km-es zarándokútja végére, Srávasztíba, a 108 dél-koreai szerzetesből álló csapat. A február 9-én megkezdett gyalogos zarándoklat célja a

Hírek

Tajvani szerzetesek küldöttsége a Vatikánban

Március 16-án Ferenc pápa egy több mint 100 buddhista szerzetesből álló, Tajvanból érkezett delegációt fogadott. A küldöttség a Tajvani Humanista Buddhizmus Egyesült Szövetségének (Taiwan’s United

Hírek

Belgiumban is hivatalos a buddhizmus

Március 17-én Vincent Van Quickenborne, belga szövetségi igazságügyminiszter bejelentette, hogy Belgium hivatalosan is “életfilozófiaként” ismeri el a buddhizmust. A hivatalos elismerést, és ezzel a másik