Főoldal > Harry herceg minden nap meditál

Harry herceg minden nap meditál

A herceg egy buddhista szerzetesnek elmondta: feleségével minden nap meditálnak.

A herceg és felesége sok időt és pénzt fordítanak a jótékonyságra, most egy Number 7 nevű közösségi boltot látogattak meg az angliai Birkenheadben. A bolt és kávézó az alacsony jövedelműek számára ajánl megfizethető bevásárlási lehetőséget. A látogatás alkalmával beszéltek a bolt személyzetével és néhány vásárlóval is.

Itt találkoztak Kelsang Sonammal, a 69 éves buddhista szerzetessel, aki a tibeti buddhista tanító, Kelsang Gyatso Nyolc Lépés a Boldogság felé: a Szerető Kedvesség Budhista Útja című könyvét ajándékozta a hercegi párnak.

Harry herceg ekkor elmondta a szerzetesnek, hogy ő és a hercegné is minden nap meditálnak. A szokást valószínűleg felesége, Meghan hozta be kettejük életébe, mert tudvalevő, hogy ő már évekkel a királyi családba kerülése előtt megismerkedett ezzel a gyakorlattal.

Egy amerikai meditációs tanító, Light Watkins elmondása szerint, amikor öt éve találkozott Meghannel, ő már tájékozott volt a meditációt illetően és otthon kísérletezett vele. Meghan 2015-ben ezt írta életmód-blogjában:

„A múlt héten volt az egy éves évfordulónk a meditációval. Kapcsolatunk nagyon nehezen indult (elkalandozó gondolatok és unalom), de hamarost felforgatta az életem a csend, amit megtaláltam.”

„Nem tudom megmagyarázni, miért, de egyszerűen boldogabb vagyok tőle. Próbáljátok ki! A legrosszabb, ami történhet, hogy 10 percig csendben voltál ebben az állandóan zajos világban.”

A hercegi pár állítólag éberség-meditációt gyakorol, aminek alkalmazása rohamosan terjed a pszichoterápiában és a gyógyászatban. Számos kutatás igazolja ugyanis kedvező élettani hatásait, mint a stressz csökkenése, az immunrendszer erősödése, az összpontosítás javulása és a sort még oldalakon keresztül lehetne folytatni.

Akit a téma bővebben érdekel és azon gondolkozik, merre induljon el a tájékozódásban, ezen az oldalon magyar-, ezen pedig angol nyelven talál információt.


Forrás: Buddhist Door

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint