Főoldal > Hongkongi segítség Srí Lankának

Hongkongi segítség Srí Lankának

Srí Lanka jelenleg története, 1948-as függetlenné válása óta a legnagyobb gazdasági válságát éli. Tömegek kénytelenek nélkülözni, sok helyen áram-, illetve élelmiszerhiány alakult ki. A világjárvány miatti beutazási tilalom az egyik fő bevételi forrásukat, az idegenforgalmat is jelentősen visszavetette, ez közvetlenül vezetett devizaválsághoz. Az ország mára a szomszédaitól kénytelen segítséget kérni.

Kép – BDCHK Facebook

A nélkülözések enyhítésére szervezett gyűjtést a hongkongi buddhista szervezet, a Hongkongi Buddha-Dharma Központ (The Buddha-Dharma Centre of Hong Kong – BDCHK). Az összejött adományokból élelmiszert, gyógyszert és más alapvető szükségleti cikkeket vettek és juttattak el a srí lankai rászorulók számára. A tárgyi felajánláson kívül pénzt is adományoztak olyan oktatási intézményeknek, amelyek komoly anyagi nehézséggekel néznek szembe, miután a kkormány megvonta, vagy jelentősen csökkentette a támogatásukat.

Kép – BDCHK Facebook

A szervezet Facebook oldalán nyilvánosságra hozott bejegyzése szerint 900 családnak sikerült rizst, étolajat és más árucikkeket szétosztaniuk. Ugyanitt tették közzé igazgatójuk, a tiszteletreméltó Prof. K. L. Dhammadzsóti nyílt levelét: 

“Először is, a hongkongi Buddha-Dharma Központ (BDCHK) nevében szeretném kifejezni legmélyebb hálámat a 2022. április 27-én indított ‘Srí Lanka Segélyalapunk’ szíves támogatásáért. Mélyen megérintett az a pozitív és együttérző reakció, amit oly sokuktól kaptam! A rövid, mindössze másfél hónapos időszak alatt eddig mintegy másfél millió hongongi dollárt gyűjtöttünk össze.

Biztosíthatom Önöket, hogy a projektben mindent átláthatóan kezelünk. Mostanra körülbelül 400 000 hongkongi dollárt küldtünk Sri Lankára, amiből nyolc faluban osztottak szét élelmiszereket.”

Kép – BDCHK Facebook

A BDCHK továbbá köszönetet mond mindazoknak a szerzetesprofesszoroknak, helyi önkénteseknek és tisztségviselőknek, szerzeteseknek akik komoly szerepet vállaltak az adományok szétosztásának koordinálásában. 

Kép – BDCHK Facebook

A srí lankai segélyprojekt egyik vezető koordinátora, a tiszteletreméltó Prof. M. Dhammadzsóthi egy videóban elmondta, hogy a régióban több mint 2000 rászoruló volt, a segélycsomagok szétosztását a hat év alatti gyermeket nevelő nőkkel kezdték. A rászorulók egy templomban vehették át az alapvető szükségleti cikkeket, élelmiszert és gyógyszert taratlmazó segélycsomagjaikat. 

A BDCHK kijelentette, hogy folytatják a srí lankai rászorulók megsegítését az ország más pontjain is, és erről tájékoztatni is fogják a nyilvánosságot.

 

Forrás: Buddhisdoor

Buddha-Dharma Centre of Hong Kong/Facebook

BDCHK/Youtube

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó