Főoldal > Idén megjelenik Patrul rinpocse: Tökéletes Tanítóm Szavai című könyve

Idén megjelenik Patrul rinpocse: Tökéletes Tanítóm Szavai című könyve

E mű mind a tibetiek, mind a nyugati tanítványok körében az egyik legkedveltebb kézikönyv a tibeti buddhizmus gyakorlatáról. A szöveg a Nyingma vonal hiteles szóbeli átadásán alapul, témája és tanításai azonban a másik három nagy tibeti hagyománnyal is összhangban vannak. Őszentsége a Dalai Láma a buddhista tanok egyik legfontosabb forrásaként ajánlja.

A kötet első része azokat az alapvető meditációkat ismerteti, amelyek a buddhista utat előkészítik. A második rész a gyémánt út buddhizmus különleges gyakorlatait mutatja be nagy részletességgel, a menedékvételtől és a bódhicsitta felébresztésétől a hat transzcendens tökéletesség gyakorlásán át egészen a Vadzsraszattva tisztító meditációig és a kuszali csö gyakorlatáig. A harmadik rész a halál utáni tudatáthelyezés (pova) lényegi gyakorlatait tartalmazza.

Patrul rinpocse mondanivalóját számos idézettel és a mindennapi életből vett példákkal támasztja alá. Közérthető stílusa és a bőséges anekdotakincs a buddhizmussal most ismerkedő olvasó számára is élvezetes olvasmánnyá teszi, a már úton lévő gyakorló buddhisták számára pedig magyar nyelven hiánypótló, nélkülözhetetlen kézikönyv.

Az angol nyelven 504 oldalas, számos illusztrációval ellátott mű magyar kiadása 2017 decemberében jelenik meg a Satori-Book Kiadó gondozásában, Pressing Lajos avatott tolmácsolásában.

A könyv magyar kiadása már csak terjedelme folytán is jelentős anyagi terhet jelent, aminek előteremtéséhez a Kiadó előrendelési akciót hirdet. Aki a készülő könyvet május 31-ig előre megrendeli, a könyvesbolti árhoz képest akár 50%-kal olcsóbban juthat hozzá. 

A könyv előrendelése vagy előjegyzése online lehetséges az alábbi linken:

http://www.satori-book.hu/rendeles.html

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek