Főoldal > Idén megjelenik Patrul rinpocse: Tökéletes Tanítóm Szavai című könyve

Idén megjelenik Patrul rinpocse: Tökéletes Tanítóm Szavai című könyve

E mű mind a tibetiek, mind a nyugati tanítványok körében az egyik legkedveltebb kézikönyv a tibeti buddhizmus gyakorlatáról. A szöveg a Nyingma vonal hiteles szóbeli átadásán alapul, témája és tanításai azonban a másik három nagy tibeti hagyománnyal is összhangban vannak. Őszentsége a Dalai Láma a buddhista tanok egyik legfontosabb forrásaként ajánlja.

A kötet első része azokat az alapvető meditációkat ismerteti, amelyek a buddhista utat előkészítik. A második rész a gyémánt út buddhizmus különleges gyakorlatait mutatja be nagy részletességgel, a menedékvételtől és a bódhicsitta felébresztésétől a hat transzcendens tökéletesség gyakorlásán át egészen a Vadzsraszattva tisztító meditációig és a kuszali csö gyakorlatáig. A harmadik rész a halál utáni tudatáthelyezés (pova) lényegi gyakorlatait tartalmazza.

Patrul rinpocse mondanivalóját számos idézettel és a mindennapi életből vett példákkal támasztja alá. Közérthető stílusa és a bőséges anekdotakincs a buddhizmussal most ismerkedő olvasó számára is élvezetes olvasmánnyá teszi, a már úton lévő gyakorló buddhisták számára pedig magyar nyelven hiánypótló, nélkülözhetetlen kézikönyv.

Az angol nyelven 504 oldalas, számos illusztrációval ellátott mű magyar kiadása 2017 decemberében jelenik meg a Satori-Book Kiadó gondozásában, Pressing Lajos avatott tolmácsolásában.

A könyv magyar kiadása már csak terjedelme folytán is jelentős anyagi terhet jelent, aminek előteremtéséhez a Kiadó előrendelési akciót hirdet. Aki a készülő könyvet május 31-ig előre megrendeli, a könyvesbolti árhoz képest akár 50%-kal olcsóbban juthat hozzá. 

A könyv előrendelése vagy előjegyzése online lehetséges az alábbi linken:

http://www.satori-book.hu/rendeles.html

Kapcsolódó

Hírek

Megérkeztek a dél-koreai zarándokok Srávasztíba

A tervezett időben, március 20-án megérkezett 1200 km-es zarándokútja végére, Srávasztíba, a 108 dél-koreai szerzetesből álló csapat. A február 9-én megkezdett gyalogos zarándoklat célja a

Hírek

Tajvani szerzetesek küldöttsége a Vatikánban

Március 16-án Ferenc pápa egy több mint 100 buddhista szerzetesből álló, Tajvanból érkezett delegációt fogadott. A küldöttség a Tajvani Humanista Buddhizmus Egyesült Szövetségének (Taiwan’s United

Hírek

Belgiumban is hivatalos a buddhizmus

Március 17-én Vincent Van Quickenborne, belga szövetségi igazságügyminiszter bejelentette, hogy Belgium hivatalosan is “életfilozófiaként” ismeri el a buddhizmust. A hivatalos elismerést, és ezzel a másik