Főoldal > Január a meditáció hónapja Jongi Mingyur rinpocsével

Január a meditáció hónapja Jongi Mingyur rinpocsével

Legyen a január a rendszeres, napi meditációs gyakorlás hónapja – állít kihívás elé minket a Tricycle online buddhista magazin. Ha kezdők vagyunk ez a lehetőség egy jó indulás lehet, tapasztaltabb gyakorlóként pedig tovább mélyíthetjük a gyakorlatunkat.

A 31 napos kihívás teljesítéséhez természetesen segítséget is kapunk a magazintól.

Elsősorban egy tanítót, Jongi Mingyur rinpocsét, a tibeti buddhista Karma Kagyü és a Nyingma hagyományok avatott meditációs mesterét.

A tanító egy tanítást. Ez Sántidéva Bódhiszattvacsárjavatára – A bódhiszattva útja című klasszikus műve. E mű által inspirált meditációs gyakorlatokat tanít nekünk a rinpocse.

Valamint egy közösséget egy facebook csoport formájában, ahol kérdéseket tehetünk fel, megoszthatjuk a tapasztalatainkat a világ minden táján élő társainkkal, valamit további hasznos információkhoz is juthatunk.

A részvételhez nem kell mást tennünk, mint regisztrálnunk itt.

Ezek után e-mailben fogjuk kapni minden hétfőn a rinpocse vezetett meditációs videóit. Az első ilyen alkalom január 3. lesz.

Mingyur rinpocse 1975-ben született Nepálban. Első tanítója édesapja, Tulku Urgyen rinpocse volt. Azóta már mind a Karma Kagyü, mind a Nyingma hagyományvonalon mesteri szintet ért el. A Tergar Meditációs Közösség valamint a szervezetéhez tartozó nemzetközi hálózat vezetője.

Egy könyve, a Szerelemben a világgal, magyar nyelvre is lefordításra került és itt megvásárolható.

Forrás – Tricycle

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

Kapcsolódó