Főoldal > Japánkerti nap és Szakura ünnep Budapesten

Japánkerti nap és Szakura ünnep Budapesten

Japánban évszázadok óta megünneplik a tavasz beköszöntét, amit a cseresznye illetve a szilvafák virágba borulása jelez. Mivel a szigetország észak-déli fekvésű a cseresznye, japánul a szakura virágzása több mint egy hónap alatt vonul végig az országon délről észak felé tartva. Egy adott helyen maga az esemény nagyon rövid, a virágfakadás ás a teljes virágba borulás között legfeljebb is csak egy hét van. 

Ilyenkor a japánok, legtöbbször családostul vonulnak ki piknikezni a parkokba, ez a hanami, a virágnézés. Gyönyörködés a szépség múlandóságában illetve a múlandóság szépségében.

Szerencsére jó ideje hazánkban is hagyománnyá vált a cseresznyevirágzás, a szakura ünnep az ELTE Fűvészkertjének jóvoltából. 

Az április 22-23-ai hétvégén szeretettel várnak minket egy kis tartalmas kikapcsolódásra a Fűvészkertbe, a VIII. kerület Illés utca 25-be. Mindkét nap érdekes “japános”, sokszor interaktív programok várnak. A szórakoztatásunkról többek között a Moholy-Nagy Művészti Egyetem kiállítói, A Tan Kapuja Zen Akadémia művészeti és harcművészeti műhelye, az Ichi Ryu Kai szamuráj bemutatója, a PaGoda Go Egyesület, a Magyar Anime Társaság, a Tajko Dobegyüttes és a Masaka Japán Klub gondoskodik.

A részletes programért és a jegyárakért katt a képre:

A Füvészkert nem az egyetlen helyszín a japánkertek kedvelőinek és a hétvégi programra vágyóknak. Létezik Zuglóban egy “titkos kis japánkert” a 

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium botanikus kertjében. Ez a japánkert immár 95 éves, Varga Márton, az iskola névadója tervezte és építette 1928-ban. 

 

Ők április 22-e, szombatra várják az érdeklődőket egy japánkerti napra. A kertészeti vezetés és a növényárusítás és szaktanácsadás mellett lesz japán teaművészeti bemutató, cosplay és bonsai workshop, a Budapesti Főnix Kendo és Iaido Klub harcművészeti bemutatója, legyezőtánc és furoshiki, japán kendőcsomagolás, valamint egész nap japán cuccok, a Kimmidoll és a HaNa Kikötő érdekességei, éa a Sarki Könyves Antikvárium bazárja. Helyszín a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium, Budapest, XIV. Mogyoródi út 56-60.

Részletes program itt a plakáton, vagy a képre kattintva az iskola honlapján.

Jó szórakozást!

 

Forrás – ELTE Füvészkert

VMSZKI

kiemelt kép – pixabay

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó