Főoldal > Körbejárta Magyarországot a Kung-fu show

Körbejárta Magyarországot a Kung-fu show

Március 19. és 25. között hét magyar nagyváros gyönyörködhetett a különleges cirkuszi produkcióban, ami a “Shaolin szerzetesek misztikus titka” nevet viseli.

Az évek óta sikerrel futó program idei címe: Amitofo, mely Amitábha, a Tiszta Föld buddhájának nevének kínai olvasata.

A 19 harcos szerzetes részvételével bemutatott showban a Shaolin templom történelmét jelenítik meg a Kung-Fu szerzetesek hihetetlen mentális és fizikai képességeit kihasználva. A szerzetesek a Csi (Qi) irányításával olyan mutatványokra képesek, mint a kőtányérok, fatálak és vasrudak széttörése a testükön és fejükön; vagy a lándzsákon, kardokon és szöges ágyon fekvés. 

A Shaolin templomot a mai napig Kína egyik legnagyobb szent helyeként és műemlékeként tartják számon. Diákok ezrei fejlesztették tökéletesre Kung-Fu tudásokat a templom körül elhelyezkedő iskolákban, ahol a Zen Buddhizmus szigorú szabályai szerint éltek.

A nemrég lezárult turné állomásai Veszprém, Pécs, Kecskemét, Miskolc, Békéscsaba, Győr és Kaposvár voltak.


Forrás: Jegy.hu
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek