Főoldal > Küldetés: Az öröm! – filmajánló

Küldetés: Az öröm! – filmajánló

Jól ismert az a legendás barátság, ami a Dalai Lámát és Desmond Tutu érseket köti össze. A két Nobel-békedíjas vallási vezető többször találkoztak már személyesen, a legutóbbit egy forgatócsoport is végig kísérte. Munkájuk eredménye a Küldetés: Az öröm! – boldogságra lelni a nehéz időkben” című dokumentumfilm.

„Kameráink mindent felvettek erről a történelmi eseményről” – hirdeti címében a projekt honlapja, majd így folytatja:

„Mivel talán utoljára találkozhatunk velük így együtt, végigkövettük e két Nobel-békedíjas hősies élettörténetét, hogyan néztek szembe az elnyomással, száműzetéssel, a halálos fenyegetéssel, a rákkal és még sok mással – töretlenül és végig nevetve.

Lehet, hogy sok szempontból ellentétesek, barátságuk viszont arra mutat rá, hogy ami a közös bennük, az emberségük, nagyobb minden különbségnél.

Élettörténeteik arra emlékeztetnek minket, hogy az öröm egy belső munka eredménye, hogy az öröm és a fájdalom együtt jár, és hogy épp ez a mély kapcsolat köztük az öröm egyik titka.”

A film idén júniusban került bemutatásra a Tribeca Filmfesztiválon és azóta több fesztiválon is nagy sikert aratott.

„Tudod, általában mindenki a boldogságot, az örömöt keresi, de odakint. A pénz, a hatalom, a nagy kocsi és a nagy ház megszerzésétől várják. A végső boldogság forrása, ahogy még az egészségé is, belül van, nem kívül.” – Őszentsége a Dalai Láma

„Az öröm annak a jutalma, ha arra törekszünk, hogy másnak örömet szerezzünk.” – Desmond Tutu érsek.

A dokumentumfilm előzetesét a képre kattintva nézhetik meg.


Desmond Tutu érsek és Őszentsége a Dalai Láma

Reméljük, hogy a teljes film nemsokára számunkra is elérhetővé válik. Amikor ez megtörténik, ismét felfogjuk hívni rá a figyelmet.

 

Forrás: Mission joy

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal