Főoldal > Küldetés: Az öröm! – filmajánló

Küldetés: Az öröm! – filmajánló

Jól ismert az a legendás barátság, ami a Dalai Lámát és Desmond Tutu érseket köti össze. A két Nobel-békedíjas vallási vezető többször találkoztak már személyesen, a legutóbbit egy forgatócsoport is végig kísérte. Munkájuk eredménye a Küldetés: Az öröm! – boldogságra lelni a nehéz időkben” című dokumentumfilm.

„Kameráink mindent felvettek erről a történelmi eseményről” – hirdeti címében a projekt honlapja, majd így folytatja:

„Mivel talán utoljára találkozhatunk velük így együtt, végigkövettük e két Nobel-békedíjas hősies élettörténetét, hogyan néztek szembe az elnyomással, száműzetéssel, a halálos fenyegetéssel, a rákkal és még sok mással – töretlenül és végig nevetve.

Lehet, hogy sok szempontból ellentétesek, barátságuk viszont arra mutat rá, hogy ami a közös bennük, az emberségük, nagyobb minden különbségnél.

Élettörténeteik arra emlékeztetnek minket, hogy az öröm egy belső munka eredménye, hogy az öröm és a fájdalom együtt jár, és hogy épp ez a mély kapcsolat köztük az öröm egyik titka.”

A film idén júniusban került bemutatásra a Tribeca Filmfesztiválon és azóta több fesztiválon is nagy sikert aratott.

„Tudod, általában mindenki a boldogságot, az örömöt keresi, de odakint. A pénz, a hatalom, a nagy kocsi és a nagy ház megszerzésétől várják. A végső boldogság forrása, ahogy még az egészségé is, belül van, nem kívül.” – Őszentsége a Dalai Láma

„Az öröm annak a jutalma, ha arra törekszünk, hogy másnak örömet szerezzünk.” – Desmond Tutu érsek.

A dokumentumfilm előzetesét a képre kattintva nézhetik meg.


Desmond Tutu érsek és Őszentsége a Dalai Láma

Reméljük, hogy a teljes film nemsokára számunkra is elérhetővé válik. Amikor ez megtörténik, ismét felfogjuk hívni rá a figyelmet.

 

Forrás: Mission joy

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó