Főoldal > Maitréja ünnepség 2023.

Maitréja ünnepség 2023.

2023. december 17-én Maitréja ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyre A Tan Kapuja Szertartástermében kerül sor. Az ünnepségen szertartás, szútraolvasás, művészeti meditáció, valamint Menedékvétel is lesz.

Hagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.

A 18 órakor kezdődő szertartást vezetik: Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán.

A szertartást követően 19.15-től ünnepi műsor veszi kezdetét:
Szútra felolvasás.
A nemrégiben A Tan Kapuja Kiadó gondozásásban megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című könyvből az 53. szútrát (Sekha Sutta – A világ feletti ösvényre lépés) felolvassa Kövesdi László színművész.
A zen kör. Művészeti meditáció Szung Szán zen mester szavaira.
A mesterről megemlékezik: Dobosy Antal.
A szövegeket elmondja: Cser Zoltán.
A levetített filmet készítette, hangszereken közreműködik: Kenéz László.
A szertartást követően 20 órától A Tan Kapuja új épületében Menedékvételre kerül sor, melyre előzetes regisztráció szükséges

Az eseményre bátran hozzák magukkal gyermeküket is, mivel a Maitréja ünnepség ideje alatt a kisebbekre nem csak vigyázunk, hanem a Tejút Buddhista Pedagógia Központ szervezésében a hátsó dharrma termet buddhista játszóházzá alakítjuk át, tartalmas és vidám időtöltést biztosítva ezzel a gyermekek számára is.

Időpont: 2023. december 17. vasárnap, 18.00 óra.
Helyszín: A Tan Kapuja Szertartásterme
Az ünnepséghez A Tan Kapuja YouTube csatornáján is lehet csatlakozni.
Javasoljuk, hogy mielőtt leülnek a képernyő elé érdemes maguk elé készíteni egy kis Buddha szobrot, egy gyertyát (vagy mécsest) és egy füstölőt!

A szertartás teljes szövege elérhető – és így akár végig is követhető – erre a linkre kattintva

Szeretettel várja a közösségek gyakorlóit, minden volt és jelenlegi diákját, valamint minden kedves barátját és az érdeklődőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház! 

 

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó