Főoldal > Menedékvétel A Tan Kapuján

Menedékvétel A Tan Kapuján

2022. szeptember 1-jén 19 órától menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületben, a Vadzsrajána teremben (A Fősikola eddigi épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u. 3. szám alatt).

A Menedékvétel a Buddha által tanított Közepút kapuja, a tanítás és Ösvény bejárata. A Menedék a valóságról szól, hiszen a Buddha az, aki ráébredt a valóságra, a Dharma a valóság tanítása és módszere, a Szangha, a Közösség pedig, akik a valóság ösvényét járják.

Amikor menedéket veszünk a Buddhában, a Tanításában, a Dharmában és a Közösségben, tulajdonképpen a valóságba helyezzük bizalmunkat és megfogadjuk, hogy a valóság Ösvényét fogjuk járni.

Aki menedéket szeretne venni kérjük jelezze az info@tkbe.hu e-mail címen!

 

Forrás – A Tan Kapuja Buddhista Egyház

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a