Főoldal > Októberben Pozsonyba látogat a Dalai Láma

Októberben Pozsonyba látogat a Dalai Láma

Október 15. és 17. között Pozsonyba érkezik a tibeti szellemi vezető – tudatta a dalai lámát meghívó somorjai At Home Gallery. A dalai láma harmadik alkalommal érkezik Szlovákiába – legutóbb a Ján Langoš Alapítvány meghívásából járt az országban, 2009 szeptemberében, mikor átvette az Alapítvány díját az emberi jogokért folytatott küzdelméért.
Kiss Csaba, a somorjai galéria alapítója azt mondta, hogy a dalai láma ezúttal egy beszéddel is készül az Aegon Arénában, Pozsonyban. A dalai láma innen Prágába és más közép-európai nagyvárosokba utazik tovább. A tibeti szellemi vezető először 2000-ben járt Szlovákiában, akkor is az At Home Gallery szervezésében. A dalai láma a tibeti buddhizmus legmagasabb rangú tanítója. A jelenlegi– tizennegyedik – dalai láma Tendzin Gyaco. A legtöbb tibeti buddhista iskola elfogadja a dalai lámát  Tibet vallási és politikai vezetőjének, és mind a négy iskola vezetője a tibeti hagyományok legfőbb lámájaként ismeri el.
forrás: ujszo.com
Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1131683780238174/

 

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi