Főoldal > Online Kálacsakra beavatás

Online Kálacsakra beavatás

Augusztus 5-7-e között online Kálacsakra meghatalmazást ad a világbékéért Khentrul rinpocse nemzetközi közössége, a Dzokden szervezésében. A szertartás célja a béke és a harmónia feltételeinek megteremtése az egész világban. Imák, szertartások és rituális táncok mellett a Dzsonang Kálacsakra Mandala 3D változatát is bemutatják. 

A meghatalmazási szertartás lépésről lépésre történik, tanítások, meditációk, mantrázás, imák és felajánlások váltják egymást.  Mivel ezek egymásra épülő elemek, a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy azok jelentkezzenek, akik végig tudják követni az eseményt. 

Khentrul Rinpocsé

Az eseményről további információt a DZOKDEN oldalán lehet találni. Arra kérik az érdeklődőket, hogy feltétlenül tájékozódjanak a jelentkezés előtt az eseményről és a programtervről. A részvétel regisztrációhoz kötött és csak szerzetesek számára ingyenes, azonban a jelentlezők választhatják ki a felajánlásuk mértékét. Jelentkezni a fenti oldalon a REGISZTRÁCÓ gombra kattintva lehet.

Az esemény honlapjáról idézünk:  

“Kálacsakra a világbékéért

Shakyamuni Buddha Shambhala királyainak tanította a Kálacsakra Tantrát, ugyanabban az időben, amikor a Szív szútrát is tanították. Ebben egyértelmû jóslat szól a világbéke megjelenéséről ezen a földön. Teremtsük meg a feltételeit, hogy elérkezzen a világméretű béke és harmónia Aranykora.

Khentrul Rinpoché nagyon őszintén arra fókuszál, hogy ösztönözze tanítványai hiteles törekvéseinek átalakulását. Hozzáférhetővé teszi ezt a gazdag és összetett ősi bölcsességet, így mindenki könnyen részt vehet benne, felhasználva életének minden területén a saját kapacitása szerint.”

Khentrul Rinpocsé

“Khentrul Rinpocsé Dzsamphel Lodrö a Dzokden alapítója és igazgatója. Rinpocse az alábbi könyvek szerzője: A szent igazságod feltárása I. II. III. kötet, A nagy középút: A más-üresség dzsonang nézetének magyarázata, Boldogabb élet, A mélységes ösvény rejtett kincse.

Rinpoché életének első 20 évét jakpásztorként, mantrákat kántálva élte a tibeti fennsíkon. A bódhiszattvák ösztönzésére elhagyta családját, és különféle kolostorokban tanult, az összes tibeti buddhista hagyomány, több mint huszonöt mesterének irányítása alatt. Felekezeti elfogultságtól mentes megközelítése miatt Rimé (elfogulatlan) Mester címet kapott, és a híres Kálacsakra mester, Ngawang Chözin Gyatso reinkarnációjaként azonosították. Míg tanításainak középpontjában az a felismerés áll, hogy a világ minden szellemi hagyományának sokfélesége nagy jelentőséggel bír; ő maga a Jonang-Shambhala hagyományra összpontosít. A Kálacsakra (az idő kereke) tanításai mélységes módszereket tartalmaznak a külső környezetünk, illetve a testünk és tudatunk belső világának harmonizálására, hogy végül elérjük a béke és a harmónia aranykorát (dzokden).”

Forrás: Dzokden magyar nyelvű oldal

Jonang Kalachakra – Hungary Bölcsesség Ösvénye Egyesület/Facebook

Képek: dzokden.org

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.