Főoldal > Őszentsége 37. Gyalva Drikungpa látogatása

Őszentsége 37. Gyalva Drikungpa látogatása

Augusztusban Magyarországra látogat Őszentsége Drikung Kyabgön Thinley Lhundup a drikung kagyü hagyományvonal szellemi vezetője, a Maitreya Mandala szellemi patrónusa.

A Gyalva Drikungpák, a Dalai Lámához hasonlóan Amitábhának, tibeti nevén Csenrézinek, az Együttérzés Urának földi megtestesítői.

Itt tartózkodása alatt számos eseményen vesz részt. Sztúpa szentelés, több beavatás, mönlam és mécses felajánlás lesz majd a vezetésével.

Őszentsége Drikung Kyabgön Thinley Lhundup kép – bekestupa.hu

 

Őszentsége 1946-ban született Lhászában, hamar felismerték a drikung kagyü hagyományvonal vezetőjének inkarnációjaként. 1975-ben szökött át Nepálba. Indiában ültették hivatalosan is trónra, amit a hagyományos három éves elvonulás követett. 1985-ben kapta meg a teljes szerzetesi felavatást a Dalai Lámától egy kálacsakra szertartás keretében. Fő tanítói a Dalai Láma mellett Őszentsége Gyalva Karmapa, Őszentsége Dilgó Khjence rinpocse valamint Kenpo Nojang. 

1985-ben alapította meg a Drikung Kagyü Intézetet, ami mára a hagyományvonal képzési központjának számít. Ezen kívül a világ minden részén találhatók központjai.

Fontos számára a környezetvédelem is. Az ő inspirációjára jött létre a GO GREEN GO ORGANIC projekt aminek keretében több millió fát ültettek Ladakhban.

2018-tól a Maitreya Mandala vadzsrajána szangha szellemi támogatója. 

Magyarországi programja keretén belül augusztus 10-én megáldja a Lama Anagarika Govinda sztúpát. Az esemény 10.30-kor kezdődik a Buddhista Misszió Maitréja házánál. A felszentelési szertartást ebéd követi, majd 14:00 órától Dharma tanításon vehetnek részt az érdeklődők. Részletesebb programot a közeljövőben fog közzétenni a közösség a Buddhista Misszió honlapján

 

Augusztus 13-án a zalaszántói a Béke Sztúpánál két esemény is lesz a vezetésével. 

 

10:00-kor Sárga Pradnyápáramitá beavatást ad, valamit 18:00-kor Amitábha mönlam és mécsesfelajánlást tartanak. 

Másnap, 14-én vasárnap, 10:00-től Ácsi Csötyi Drolma beavatás kezdődik. 

Az eseményeken való részvétel ingyenes, de adományokat szívesen fogadnak. Továbbiakat a Béke Sztúpa honlapján illetve Facebook oldalukon lehet megtudni.

Források: 

Béke Sztúpa

Drikung Ratna Shri Budapest/Facebook

Béke Sztúpa/Facebook

Buddhista Misszió

Buddhista Misszió/Facebook 

Maitréja ház megközelítése

A kiemelt kép forrása: bekestupa.hu

 

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására