Főoldal > Őszentsége a XVII. Gyalva Karmapa születésnapja

Őszentsége a XVII. Gyalva Karmapa születésnapja

Június 26-án ünnepelte Őszentsége a XVII. Gyalva Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse 35. születésnapját. Jongi Mingyur Rinpócse, facebook oldalán közzétett köszöntőjével kívánunk neki mi is Boldog Születésnapot:

„Szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Őszentségének a XVII. Gyalva Karmapának! Legyen megvilágosodott aktivitásod virágzó és élj soká minden érző lény javára!”

– Mingyur Rinpocse


A karmapákkal, a megvilágosodott cselekvés mestereivel indult el a Tibetben a tudatosan újraszületett tanítók, a tulkuk hagyományvonala. Azóta is a karmapa a tibeti buddhizmus négy iskolája közül az egyiknek, a karma kagyü irányzatnak a szellemi vezetője.

 

Forrás

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek