Főoldal > Őszentsége búcsúja Őfelségétől, II. Erzsébettől

Őszentsége búcsúja Őfelségétől, II. Erzsébettől

Őszentsége, a Dalai Láma Őfelsége, II. Erzsébet távozásának híre hallatán, ma reggel, rövid üzenetet küldött a királynő fiának, Őfelsége, III. Károlynak. A részvétnyilvánító levélben mély szomorúságát fejezte ki, valamint részvétét Őfelségének, a királyi családnak valamint az Egyesült Királyság népének. 

“Emlékszem a koronázásáról készült fényképekre a magazinokban, amiket akkor láttam, amikor még ifjúként Tibetben éltem. Uralkodása, mint Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója, az ünnepélyesség, az inspiráció és a folytonosság megnyugtató érzését jelentette oly sok ma élő ember számára. 

Édesanyja méltósággal, kegyelemmel, erős szolgálatkészséggel és meleg szívvel teli tartalmas életet élt, olyan tulajdonságokkal amelyeket magunknak is kincsként kellene megbecsülnünk.”

Végezetül Őszentsége imáit és jókívánságait ajánlotta fel.

 

Forrás – Őszentsége, a Dalai Láma hivatalos honlapja

Kép – Central Tibetan Administration/tibet.net

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal