Főoldal > Őszentsége gratulációja Donald Tusknak

Őszentsége gratulációja Donald Tusknak

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma, december 14-én levélben gratulált Donald Tusknak abból az alkalomból, hogy ismét Lengyelország miniszterelnökévé választották.

“Az évek során” – írta – “az Önök országa komoly erőfeszítéseket tett a demokrácia értékeinek előmozdítása érdekében, nem csupán otthon, hanem külföldön egyaránt.

Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy látogatást tehettem párszor az Önök gyönyörű országában, és hogy különböző alkalmakkor lehetőségem volt találkozni Önnel és más vezetőkkel, köztük mélyen tisztelt barátunkkal, Lech Walesával. 

Lengyelországi látogatásaim során az emberek, az élet minden területéről komoly érdeklődést mutattak, és támogatásukról biztosítottak az olyan alapvető emberi értékek, mint az együttérzés, a megbocsátás, a tolerancia, a megelégedettség és az önfegyelem, valamint a vallások közötti harmónia előmozdítására tett erőfeszítéseimben. Nagyra értékelem az irántam táplált barátságukat és a tibeti nép iránti szolidaritásukat. 

Manapság a világ nehéz időket él át. Mindenek ellenére egyre inkább képesek vagyunk felismerni az emberiség egységét és egymásra utaltságát. Ezért optimista vagyok, hogy a dolgok hamarosan jobbra fordulnak. 

Lengyelországnak komoly lehetőségei vannak arra, hogy fontos szerepet játszon a béke és a nemzetközi biztonság megteremtésében. Bízom abban, hogy Lengyelország miniszterelnökeként és azzal a tapasztalattal, amit az Európai Tanács elnökeként szerzett, Ön képes lesz hozzájárulni ahhoz, hogy a világ egy jobb, az erőszaktól és fegyverektől mentes hely legyen. 

Sok sikert kívánok Önnek az önök előtt álló kihívások teljesítéséhez, hogy a lengyel nép igényeinek és törekvéseinek megfeleljen.”

 

Őszentsége imáinak és jókívánságainak a felajánlásával zárta a levelét.

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

A kiemelt képen Donald Tusk, lengyel miniszterelnök és a Dalai Láma lengyelországi, varói találkozója látható 2013-ban. Fotó – Photo by Rady Ministrow

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó