Főoldal > Őszentsége gratulációja

Őszentsége gratulációja

Idén az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) kapta a Nobel-békedíjat az éhínség háborús fegyverként való alkalmazása ellen vívott harcának elismeréseként.
    Őszentsége a Dalai Láma a szervezet vezetőjéhez, David Beasleyhez írt levélben gratulált, amiről hivatalos oldala tudósít:
    „Ez a szervezet, a világban jelenlévő éhezés csökkentésében betöltött létfontosságú szerepének járó elismerés. Az akár háborúk vagy természeti katasztrófák miatt kialakuló szegénység, éhezés és alultápláltság megszüntetésére irányuló tevékenységükön keresztül, a Világélelmezési Program (WFP) a leginkább rászorulók és a legsebezhetőbbek számára nyújt segítséget. Békét és enyhülést visz oda, ahol gyakran csak kétségbeesés van.
    A Nobel Bizottság elismerése emlékeztet mindannyiunkat saját felelőségünkre is, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt a szegény és a gazdag közötti szakadék szűkítéséért.
    A jelenlegi globális egészségügyi válság is emlékeztet minket arra, hogy az egész emberiséget érintő fenyegetéseket közösen kell kezelnünk, mivel mindannyian boldogok akarunk lenni és meg akarunk szabadulni a szenvedéstől. Az éhség és a szegénység csak nemzetközi összefogás talaján állva szüntethető meg. Az emberiség egységében szilárdan hívőként az a buzgó reményem, hogy az idei Nobel-békadíjat elnyerő Világélelmezési Program példája inspirálni fog minket azon törekvéseink megerősítésében, hogy senkit sehol se hagyjunk éhen halni.”

Forrás

 

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek