Főoldal > Őszentsége gratulációja

Őszentsége gratulációja

Idén az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) kapta a Nobel-békedíjat az éhínség háborús fegyverként való alkalmazása ellen vívott harcának elismeréseként.
    Őszentsége a Dalai Láma a szervezet vezetőjéhez, David Beasleyhez írt levélben gratulált, amiről hivatalos oldala tudósít:
    „Ez a szervezet, a világban jelenlévő éhezés csökkentésében betöltött létfontosságú szerepének járó elismerés. Az akár háborúk vagy természeti katasztrófák miatt kialakuló szegénység, éhezés és alultápláltság megszüntetésére irányuló tevékenységükön keresztül, a Világélelmezési Program (WFP) a leginkább rászorulók és a legsebezhetőbbek számára nyújt segítséget. Békét és enyhülést visz oda, ahol gyakran csak kétségbeesés van.
    A Nobel Bizottság elismerése emlékeztet mindannyiunkat saját felelőségünkre is, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt a szegény és a gazdag közötti szakadék szűkítéséért.
    A jelenlegi globális egészségügyi válság is emlékeztet minket arra, hogy az egész emberiséget érintő fenyegetéseket közösen kell kezelnünk, mivel mindannyian boldogok akarunk lenni és meg akarunk szabadulni a szenvedéstől. Az éhség és a szegénység csak nemzetközi összefogás talaján állva szüntethető meg. Az emberiség egységében szilárdan hívőként az a buzgó reményem, hogy az idei Nobel-békadíjat elnyerő Világélelmezési Program példája inspirálni fog minket azon törekvéseink megerősítésében, hogy senkit sehol se hagyjunk éhen halni.”

Forrás

 

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak