Főoldal > Őszentsége gratulált Joe Bidennek

Őszentsége gratulált Joe Bidennek

    Őszentsége a Dalai Láma november 8-án levélben fejezte ki gratulációját Joe Bidennek, az Egyesült Államok következő megválasztott elnökének.
Mint levelében írta:
    „Ahogy azt bizonyára tudja, régóta csodálója vagyok az Egyesült Államoknak, mint a szabadság, a demokrácia, a vallásszabadság és a jogállamiság zászlóshajójának. Az emberiség nagy reményeket fűz az Egyesült Államok, mint a szabad világ vezetője, demokratikus jövőképéhez és irányításához. Különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben remélem, hogy képes lesz hozzájárulni egy sokkal békésebb világ kialakításához, amiben a szegénységtől és igazságtalanságtól szenvedő emberek enyhülésre lelnek. Ezeknek a témáknak és a klímaváltozás problémájának megoldása rendkívül sürgető.
Külön öröm számomra, hogy egy nőt, Kamala Harrist választott alelnökének.
Miután átruháztam a száműzetésben élő tibeti kormányra a Tibet ügyeivel kapcsolatos politikai hatalmam, elkötelezett maradtam az emberi értékek, a vallási harmónia, a nem-ártás és az együttérzés elveinek a hirdetését illetően, amelyekre, úgy gondolom, igen nagy szükség van a mai világban.
Szeretnék köszönetet mondani a tibeti embereknek nyújtott támogatásáért a Kongresszusban, és az azt megelőző adminisztrációban betöltött hivatala alatt, és az idén szeptembereben tett nyilatkozata miatt is. A tibeti nép jó szerencséje, hogy barátjának és támogatójának tudhatja az amerikai népet és elnöküket abban a törekvésében, hogy megvédje és megőrizze ősi buddhista kultúráját, a béke, az erőszakmentesség és az együttérzés kultúráját, ami hatalmas lehetőségekkel rendelkezik, hogy az egész emberiség hasznára lehessen. Az ő nevükben szeretném most megragadni a lehetőséget, hogy még egyszer kifejezzem a gratulációmat.
Sok sikert kívánok az Ön előtt álló kihívásokkal való küzdelemhez, és az Egyesült Államok népe reményeinek és igényeinek beteljesítéséhez és egy sokkal békésebb és harmonikusabb világ megteremtésében való részvételéhez.”
 
Őszentsége imával és jókívánságainak kifejezésével zárta levelét.
                
Forrás

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a