Főoldal > Őszentsége születésnapi üzenete

Őszentsége születésnapi üzenete

„Most csak egy egyszerű ember vagyok. Sokan valóban kimutatják hogy szeretnek és sokan tényleg szeretik a mosolyomat. Öregségem ellenére az arcom még egész jóképű. Sok ember tényleg őszinte barátságot mutat felém.


Őszentsége a Dalai Láma

Közeleg a születésnapom. Szeretném mély hálámat kifejezni az összes barátomnak, akik tényleg szeretetet, tiszteletet és bizalmat mutatnak felém. Szeretném köszönetemet kifejezni ezért. A magam részéről Életem hátralévő részére elköteleztem magam az emberiség szolgálatára és a klímahelyzet védelmére irányuló munkára. Mióta menekült lettem és Indiában letelepedtem, India szabadságát és vallási harmóniáját élvezem. Szeretnélek biztosítani titeket afelől, hogy életem hátralévő részében teljesen elkötelezett leszek e munka iránt. Továbbá nagyra értékelem India olyan, vallásoktól független világi értékeit is, mint a becsület, az együttérzés vagy karuná, és az erőszakmentesség azaz ahimszá.

Szóval, kedves barátaim, a születésnapomra ez az én ajándékom. Kérlek tartsátok ezt észben. Magam elkötelezett maradok az erőszakmentesség és az együttérzés iránt halálomig. Ez az én felajánlásom a barátaim számára. Remélem, hogy ti,  barátaim is tartani fogjátok magatokat az erőszakmentességhez és az együttérzéshez egész életetekben. Mindenekelőtt olyan ez mint egy beszámoló az életemről. Másodszor, minden embernek, fivéremnek és nővéremnek tartania kell magát ehhez a két dologhoz: erőszakmentesség és együttérzés, egész halálukig. Köszönöm!

A videóüzenet itt tekinthető meg.

Forrás – Lion’s Roar

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó