Főoldal > Ösztöndíj a kínai buddhizmus szerelmeseinek

Ösztöndíj a kínai buddhizmus szerelmeseinek

Az Arizonai Egyetem a kínai Lingyin buddhista templom támogatásával új ösztöndíjakkal segíti a kínai buddhizmust tanulókat

10 helyet az Arizonai egyetem alapszakos hallgatóinak tartanak fenn, hogy külföldi tanulmányi tapasztalatot szerezhessenek. Ezek egyenként ezer Dollár értékűek lesznek, és a jelentkezőkből az egyetem Kelet-Ázsiai Tanszéke fogja kiválasztani a támogatásra érdemeseket. Az ösztöndíjat évente kiosztják és minden évben májusban hirdetik ki a nyerteseket.
A tíz alapszakos ösztöndíjon kívül két posztgraduális ösztöndíjat is meghirdettek, melyeket egyenként 10 000 Dollár értékben szánnak PhD-tanulóknak, akik a disszertációjukat a Hangcsou buddhista kultúrából írják.

Külön ösztöndíjat szánnak azoknak, akik kiváló kutatómunkáról tesztnek tanúbizonyságot. Az 5000 Dollár értékű honoráriumot adott esetben több tanuló, megosztva kaphatja meg.

Az Arizonai Egyetem az utóbbi időkben komoly fejlesztéseket szánt a Buddhista tanulmányok szakirány fejlesztésére. A Lingyin templom támogatása jól jön azoknak, akik a kínai buddhizmus iránt érdeklődnek. A kínai templom Sanghajhoz közel, Hangcsou tartományban található, és az egyik legrégebbi buddhista templomnak tartják Kínában: a hagyomány szerint az indiai Hui-li mester alapította 326-ban.

800px-Lingyin_Buddha_via wikipedia dot com


Forrás: Buddhist Door

Kapcsolódó

Hírek

Maitréja ünnepség 2023.

2023. december 17-én Maitréja ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyre A Tan Kapuja Szertartástermében kerül sor. Az ünnepségen szertartás, szútraolvasás, művészeti meditáció, valamint