Főoldal > ÖT ÉVES A BUDDHISTA RÁDIÓ! BuddhaFM – Adásban a Tan

ÖT ÉVES A BUDDHISTA RÁDIÓ! BuddhaFM – Adásban a Tan

ÖT ÉVES A BUDDHISTA RÁDIÓ!

BuddhaFM Adásban a Tan

2014. szeptemberében kezdte meg adását Magyarország egyetlen buddhista rádiója, a BuddhaFM. Az elmúlt öt évet ünnepeljük ezen az egy egyszeri és megismételhetetlen estén az A38 Hajón, 2019. szeptember 15-én.

A különleges est egy igazi BuddhaFM adás lesz élőben, ahol a rádió legnépszerűbb magyar előadói lépnek fel:

Az esten előadást tart a BuddhaFM lelkes támogatója, Laár András zenész, humorista, buddhista tanító, aki a tervek szerint ezúttal szitárművészetét is megcsillantja a tisztelt nagyérdeműnek. Kassai Lajos íjkészítő mesterrel, a modernkori lovasíjászat megteremtőjével Gondolat – Szó – Cselekedet címmel beszélget Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke. Három magyarországi buddhista közösség vezetője, vezető tanítója (Csöpel láma – Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, Mireisz László – A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Pressing Lajos – Buddhista Misszió) A magyar népmesék és a buddhista hagyomány közös gyökereiről beszélgetnek Cser Zoltánnal, a TKBE igazgatójával. Az est utolsó előadásán A Buddhizmus és a modern tudomány kapcsolatát boncolgatják Dobosy Antal, Farkas Attila Márton és Szathmári Botond, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola jeles tanítói. A zenei és zenén keresztül megélhető spirituális élményekről pedig Kenéz László sakuhacsi (japán bambuszfuvola) művész, Kenderesi Gabi mantraénekes, Shivacult alkímista és multimédia művész, valamint Tóth Szabolcs szitárművész gondoskodnak.

Az ünnepi esten, limitált számú érdeklődőnek egy igazán különleges élményben is része lehet: a BuddhaFM 5. születésnapi rendezvényén az A38 Hajó éttermében ízmeditációs díszvacsorát rendezünk. Ezen a vacsorán a résztvevők megtapasztalhatják, hogy az egyik legmagasabb szintű jelenlét az, amikor az érzékszervi táplálkozásban vagyunk jelen, hiszen az egyik legerősebb érzékelés az íz érzékelése, amely az egység szamádhijához kapcsolódik, és amit úgy is hívnak, hogy egyízűség. A BuddhaFM támogatói díszvacsorán az öt íz meditációját fogjuk végezni Cser Zoltán vezetésével, aki rövid magyarázatokat ad arról, hogy az öt íz miként kapcsolódik a különféle szerveinkkel, összetevőinkkel érzelmeinkhez és tudatállapotainkhoz. A vacsora közben különleges mantrák is előkerülnek majd!

Jegyek: 3000Ft, 5000 Ft, 10.000 Ft

  • Az estre a belépő 3000 Ft, amely az A38 koncerttermében lévő előadásokon és a zenei programokon való részvételre jogosít. Ezen jegy megvásárlói az est költségeinek rájuk eső részével és figyelmes jelenlétükkel járulnak hozzá a BuddhaFM további sikeres működéséhez.

  • Lehetőség van BuddhaFM támogatói jegy vásárlására is, amelynek ára 5000 Ft. Ezt a jegytípust vásárlók a figyelmes jelenlétük és az alapjegyár mellett (amely az est költségeit hivatott fedezni), további 2000 forinttal járulhatnak hozzá a BuddhaFM rádió további sikeres működéséhez.

  • A harmadik jegytípus a 10.000 forintos BuddhaFM támogatói vacsorajegy. A jegy tulajdonosai az előadások és koncertek mellett részt vehetnek az A38 Hajó éttermében megrendezésre kerülő, Cser Zoltán által vezetett Ízmeditációs díszvacsorán. A jegy megvásárlói figyelmes jelenlétükkel és az alapjegyár, valamint a vacsora költségeit fedező hozzájárulásuk mellett szintén plusz anyagi támogatással segítik a BuddhaFM rádió további sikeres működését.

Az ünnepi est programja:

15:00 – 15:10 Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnökének nyitóbeszéde

15:10 – 15:50 Laár András előadása

15:50 – 16:00 szünet

16:00 – 16:30 Kenéz László sakuhacsi-művész előadása

16:30 – 16:40 ÜNNEPI BESZÉD

16:40 – 17:30 Gondolat – szó – cselekedet. Kassai Lajos és Mireisz László beszélgetése

17:30 – 17:50 szünet

17:50 – 19:00 A magyar népmesék és a buddhista hagyomány közös gyökerei.

Csöpel láma, Mireisz László, Pressing Lajos. Moderátor Cser Zoltán

19:00 – 20:30 Ízmeditációs díszvacsora Cser Zoltán vezetésével a BuddhaFM támogatói vacsora jegyet vásárlók részére.

Ezzel egy időben a koncertteremben Kenderesi Gabi énekel, majd Shivacult belső alkimista és multimédia-művész lép fel

20:30 – 21:20 Buddhizmus és a modern tudomány. Dobosy Antal, Szathmári Botond és Farkas Attila Márton beszélgetése. Moderátor Cser Zoltán

21:20 – 21:30 szünet

21:30 – 22:00 Tóth Szabolcs szitárművész koncertje

Ünnepeljenek velünk!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT!

 

 


 

Köszönjük, hogy hallgatnak minket!

BuddhaFM Adásban a Tan

Kapcsolódó