Főoldal > Parlamenti delegációk látogatása a Dalai Lámánál

Parlamenti delegációk látogatása a Dalai Lámánál

Őszentsége a XIV. Dalai Láma dharamszalai rezidenciáján fogadta az Európai Parlament, Litvánia és Mexikó parlamenti küldötteit. A küldötteket a száműzetésben élő tibeti kormány elnöke, Penpa Cering és a kabinet Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának munkatársa, Kalon Norzin Dölma kísérték el.

Őszentségéhez Penpa Cering kísérte a delegációkat

Őszentsége üzenetében az emberiség egységére hívta fel a látogatók figyelmét:

“Tényleg nagy szükségünk van a 7-8 milliárd ember egység egységének szemléletmódjára, hogy mind egyformák vagyunk.” 

Az egocentrikus viselkedésben rejlő veszélyeket hangsúlyozta, amelyek fokozzák a gyűlöletet és az erőszakot a világban:

“Teljes mértékben helytelen úgy gondolkodni, hogy az ‘én nemzetem, a te nemzeted, az én vallásom, az ő vallásuk’ mert ez csak harchoz és gyilkoláshoz vezet. Egymással azonos emberi lényekként testvérként kell fennmaradnunk ezen a bolygón.” mondta Őszentsége.

Az Európai Parlament küldöttségét Mikuláš Peksa, Salima Yenbo, Hannes Heide és Aušra Maldeikienė európai parlamenti képviselők vezették, akiket Samuel V. Samuel Vančo, Tomas Adamec, Martina Tesseri, Eduard Aleix Sarri Camargo és Rigzin C. Genkhang képviselő kísértek el.

Az Európai Parlamenti delegációval

A litván delegált Arunas Valinskas parlamenti képviselő, akit Sonam Frasi, a Tibet Office of London képviselője valamint a Lidia Garcia Anaya, Dulce Maria Corina, Ines Parra Juarez, Salvador Caro Cabrera, Maria Elena Limon Garcia, Ma Teresa Rosaura Ochoa Mejia, Julieta Mejia Ibanez, Lidia Perez Barcenas, Jose Miguel De La Cruz Lima képviselőkből álló mexikói parlamenti delegáció kísér. 

A litván küldöttel (j.) és a Londoni Tibet Iroda képviselőivel (b.)

A hivatalos delegációt Raul Jose Mejia Gonzalez, Adriana del Carmen Zuniga Guerrero, Karla Sofia Torres Pesquera, Renata Kroeff (tolmács) és Denise Mara Silva Robson parlamenti asszisztensek is elkísérték. Dharamszalai látogatásukat a Dzsigme Cering képviselő által vezetett Tibet Latin-Amerika Iroda szervezi.

A mexikói delegáció és a Latin-Amerika Tibet iroda kéviselője

A találkozón részt vett még a Nemzeti Demokráciáért Alapítvány (National Endowment for Democracy – NED), amit Damon Wilson az alapítvány elnöke és munkatársai, Pema Tulocang és Mona Dave képviseltek. 

A NED delegációval

 

Forrás – Tibet.net

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó