Főoldal > Penpa Cering és Emmanuel Macron találkozója Párizsban

Penpa Cering és Emmanuel Macron találkozója Párizsban

Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök Élysée-palotában találkozott az európai körútja során odalátogató Szikjong Penpa Ceringgel, a száműzetésben élő tibeti parlament kormányának, a kasagnak az elnökével, azaz a szikjong-gal. A találkozóra a kínai elnök, Hszi Csin-ping Franciaországi látogatása előestéjén került sor, amelyen a két ország, Kína és Franciaország közötti diplomáciai kapcsolatok 60. évfordulóját fogják ünnepelni.

Szikjong Penpa Cering 2024. április 30-án rövid, de fontos látogatást tett Párizsban, hogy részt vegyen egy volt francia szenátor, a Becsületrenddel kitüntetett Andre Gattolin számára rendezett ünnepségen. Gattolin Tibet jó barátja, a tibeti emberi jogi törekvések széleskörű politikai támogatója. A francia köztársasági elnök és a tibeti szikjong találkozójára ezen az eseményen került sor.

Az ünnepségen a szikjong egy a Dalai Láma által dedikált fényképet adott át a francia elnöknek, amelyen ketten láthatók egy korábbi látogatás alkalmával. Penpa Cering arra is kérte Emmanuel Macront, a francia elnököt, hogy ne feledkezzen el Tibet ügyéről.

Emmanuel Macron és a Dalai Láma egy korábbi találkozójukon, a dedikált fényképen – facebook/tibet.net

 

Forrás – A Központi Tibeti Adminisztráció hivatalos honlapja

A kiemelt képen balról Penpa Cering adja át Macron elnöknek a Dalai Láma által dedikált fényképet. (tibet.net)


Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió.
A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM
  küldetésnyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

 

 

Kapcsolódó