Főoldal > Segítséget nyújtott a Dalai Láma Keralában

Segítséget nyújtott a Dalai Láma Keralában

Tibet spirituális vezetője, a Dalai Láma széleskörű segítséget nyújtott a Kerala-i szüntelen esőzések miatti áradások által sújtott területen élők helyzetének megkönnyítésére. Részvétét fejezte ki a katasztrófa alatt elhunyt emberek családjainak.

Kerala miniszterelnökének – Pinarayi Vijayannak – írt levelében szomorúságát fejezte ki a számtalan elvesztett élet, a pusztítás és az állam különböző részein eddig még soha nem tapasztalt méretű árvizek miatt, ami oly sok ember számára okozott veszteséget.

„Nagyra értékelek minden folyamatban lévő erőfeszítést, amely az érintettek megmentésére irányul. A Kerala-i emberekkel való együttérzésem jeleként a Dalai Láma Gaden Phodrang Alapítványának adományát adom a segélyezéshez és a mentési erőfeszítésekhez.” – mondta – „Részvétemet fejezem ki Önnek, a családoknak, akik szeretteiket vesztették el és minden érintettnek, akik számára károkat okozott az áradás.” – tette hozzá.

Az augusztus 8-a óta bekövetkezett óriási esőzések az államban évszázadok óta nem tapasztalt árvízzel járnak.

Az áradások halálos áldozatainak száma 300 fölé emelkedett, valamint több ezer ember vált otthontalanná, akiket menekülttáborokban helyeztek el.

.

Tibet spirituális vezetője, a Dalai Láma (Fotó: IANS)

Athirapally, Kerala augusztus 20. (Fotó: Indian Express)

Kochi, Kerala (fotó: PTI)

Kerala-i árvíz augusztus 20. (Fotó: Indian Express)

(Fotó: Tibetian Journal)

A cikk forrása: thestatesman.com

Fordította és szerkesztette: Horváth M. Zsófia

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek