Főoldal > Tina Turner és más buddhista énekesnők közös albuma

Tina Turner és más buddhista énekesnők közös albuma

A legendás Tina Turner többek között “Nepál rocksztár apácája”, Ani Choying Drolma mellett szerepel az Awakening Beyond című albumon.

A Beyond alapítvány támogatásával létrejött negyedik zenei albumon hat előadó hat stílust képvisel. A már említettek mellett Regula Curti Svájcból, Dima Orsho Szíriából, Sawani Shende Indiából, Mor Karbasi pedig Izraelből teszi hozzá tehetségét a lemezhez.

Az előadók és az egész projekt célja az átalakulás elindítása a zene és a recitáció segítségével.

Az albumon található dalok, versek és imák zenei alátámasztásáért a szír-amerikai zeneszerző, Kareem Roustom felelt. Minden szám azt a célt tűzi ki maga elé, hogy spirituális kapcsolatot létesítsen a hallgatósággal, és a különböző nyelven énekelt dalok egyfajta meditációvá váljanak.

“A világ megérett erre” mondja Turner a kezdeményezésről. “A világ lehangolt. Imára van szükségünk. Olyasmire, ami túlmutat a politikán és az intézményes valláson.”

Egy kis ízelítő:


 

Az eredeti cikk szerzője, Lilly Greenblatt a Lion’s Roar szerkesztője.

A honlapján tudhat meg többet róla.

 


Forrás: Lion’s Roar
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak

Hírek

Szemétszedési kampány Bhutánban

A bhutáni Nemzeti Környezetvédelmi Bizottság (National Environment Commission – NEC) és más civil társadalmi szervezetek nagytakarítási akciót szerveztek három helyszínen is Bhutánban. Ezzel szeretnék felhívni