Főoldal > Tízezer szerzetes közös alamizsnakörútja Thaiföldön

Tízezer szerzetes közös alamizsnakörútja Thaiföldön

Négy országból közel tízezer théraváda szerzetes gyűlt össze a thaiföldi Hatjaj városában, hogy közös alamizsnakörúton vegyenek részt. A vasárnap reggel hat órakor indult ünnepélyes körút hagyományos esemény a városban, évente megrendezésre kerül.

kép – dmc.tv

A szertartásos körút vezetője a tiszteletreméltó Szomdet Phra Mahá Vadzsiramangalácsán, a déli buddhista területek vezetője, valamint világi oldalról Pakorn Csantaracsota vezérőrnagy, a 42. hadsereg parancsnoka volt.

A Thaiföldről, Szingapúrból, Malajziából és Indonéziából érkezett szerzetesek a körút során felajánlásokat fogadnak el az ideérkezett thaiföldi és külföldi hívektől. Az esemény több tízezer adományozót vonzott a városba. 

kép – dmc.tv

Az esemény egyik célja éppen a Szongkhla tartomány illetve Hatjaj város turizmusának a fellendítése volt. A szervezőbizottság szóvivőjének elmondása szerint a rendezvény immár a huszadik volt, a világjárvány három éves kihagyása után az első. 

kép – dmc.tv

“Hatjaj összes szálodai férőhejét lefoglalták a zarándokok. Becslések szerint legalább 20.000 turista vett részt a mai rendezvényen, ami 180 millió bhat bevételt generált.” – mondta.

Hozzátette, hogy a szerzeteseknek adott felajánlásokat tovább osztják Thaiföld déli részein lévő mintegy 323 templom számára, valamint a déli, maláj határ mentén állomásozó katonáknak. 

Hogy képet alkothassunk az esemény méreteiről, itt egy videó, amina 2019-es nagy felvonulás látható:

 

Forrás – Bangkok Post

Kiemelt kép – Thailand Posts

További képek – www.dmc.tv

Thailand Posts English

Facebook/watch

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

Kapcsolódó