Főoldal > Tízmillió dollár az Ukrán gyerekek megsegítésére – elkötelezett buddhizmus

Tízmillió dollár az Ukrán gyerekek megsegítésére – elkötelezett buddhizmus

A tajvani székhelyű jótékonysági szervezet a Buddhista Cu Csi Alapítvány (Tsu Chi Foundation) tízmillió dollárt ajánlott fel az UNICEF-nek, az ENSZ gyermekeket támogató szervezetének. Az alapítvány ezzel az összeggel járul hozzá az UNICEF sürgősségi segélyprogramjához ami az Ukrajnában zajló háború által sújtott gyerekek megsegítésére irányul. 

Édesanya a gyermekével  Lvivben  – tzuchi.org

Eddig a felmérések szerint mintegy 4.7 millió ember menekült el Ukrajnából az orosz invázió miatt. Az UNESCO adatai szerint ebből több mint kétmillió a gyerek, sokan közülük szüleiktől elszakítva, egyedül menekültek.

A Buddhista Cu Csi Alapítvány támogatása az UNESCO-n keresztül arra irányul, hogy védelmet nyújtson a gyermekek és a családok számára. Hogy azonosítani lehessen a kísérő nélküli gyerekeket, valamint pszicho-szociális támogatást kapjanak, illetve védelmet az esetleges szexuális bántalmazások ellen. Az UNICEF-nek nyújtott támogatást már megelőzte egy az alapítvány által indított saját kezdeményezés, a Szeretet és Együttérzés Ukrajnáért (Love & Compassion for Ukraine), ami egy adománygyűjtési akció.

tzuchi.us

Az ukrajnak háború gyermekválság. Napról napra egyre több gyerek menekül el otthonából, minden számára ismerős dolgot hátrahagyva, kétségbeesetten biztonságot keresve.” – mondta Carla Haddad Mardini az UNESCO magánadománygyűjtési és partnerségi igazgatója, majd hozzátette: “Mivel a humanitárius helyzet tovább romlik a Buddhista Cu Csi Alapítvány támogatása teszi lehetővé, hogy még több segítségre szoruló gyermekhez és családhoz jussunk el.” 

Az alapítvány továbbá három lengyel városban közvetlenül, anyagi forrásokkal támogatja a rászoruló menekültek, gyerekek és családok pszicho-szociális, érzelmi és lelki gondozását. 

A Buddhista Cu Csi Alapítványt mélységesen aggasztja az Ukrajnában és a szomszédos országokban kialakult humanitárius válság. Alapítványunk a szenvedés csökkentését tartja alapvető értéknek vallásra, etnikai hovatartozásra és kultúrára tekintet nélkül, ezért elkötelezetten támogatja a gyermekek és a családok egészségét és jólétét ebben a kritikus időszakban” – mondta Po Ven Jen az alapítvány igazgatótanácsának alelnöke. “A kormányok, a vállalatok, a civil szervezetek és a helyi közösségek közös erőfeszítésére lesz szükség ahhoz, hogy együttérzéssel, hálával, tisztelettel és szeretettel ki tudjunk elégíteni minden szükségletet. Ezért a Buddhista Cu Csi Alapítvány büszkén támogatja az UNNICEF-et hogy az ukrán válság miatt menekülni kényszerült legkiszolgáltatottabb gyerekek és családok számára biztosíthassa a szükséges szolgáltatásokat.”

Az alapító Cseng Jen szerzetesnő – tzuchi.org

A Buddhista Cu Csi Alapítványt 1966-ban alapította a tiszteletreméltó Cseng Yen szerzetesnő, Dharmatanító Tajvanban. Az alapítvány fő célkitűzése az “együttérzés tettekre váltása”, amiért mára már 51 országban 432 irodával mintegy tízmillió támogatóval munkálkodik. 

Forrás – Buddhista Cu Csi Alapítvány (Buddhist Tsu Chi Foundation)

Buddhistdoor

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.