Főoldal > Új elvonulóhely, új gyakorlási lehetőség a természetben

Új elvonulóhely, új gyakorlási lehetőség a természetben

A Nyitott Tudat Buddhista Közösség (OBV Hungary), a Tiszteletreméltó dr. Khammai Dhammasami által alapított szervezet örömmel jelenti, hogy elkészült az Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpont első üteme, és így 2021. augusztus 21-én megnyitjuk a kapukat a gyakorlók előtt.
Az ünnepélyes megnyitón beszédet mond Tiszteletreméltó dr. Khammai Dhammasami a szervezet elnöke, Karsai Gábor A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora, Tiszteletreméltó Paññawamsa és Tiszteletreméltó Mahasena az OBV vezető szerzetesei, Dr. Pyi Phyo Kyaw a Shan State Buddhist University dékánja és a szervezet elnökhelyettese dr. Czike Klára.

A megnyitón mutatjuk be Leigh Brasington: A helyes összpontosítás című könyvét, amelyet a könyv szerzője mutat be videóüzeneten keresztül. A megnyitót követően már augusztustól folyamatosan theravāda elvonulásokat tartunk, 2021. januárjától pedig a közösségen kívüli tanítók elvonulásait is szívesen befogadjuk. Várhatóan 2023-ban már két bentlakó szerzetes teljesít szolgálatot a kolostorban.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket a megnyitón! Regisztráció: www.nytbk.hu, további információk: czike.klara@nytbk.hu.

Kapcsolódó