Főoldal > Újra ingyenes online kurzus a Dalai Láma védnökségével

Újra ingyenes online kurzus a Dalai Láma védnökségével

Öt nap – húsz előadó – ingyenes részvétel

A 2021-es esemény után az idén is megrendezik a Dalai Láma Globális Vízió Csúcstalálkozót (Dalai Lama Global Vision Summit) ami immár a harmadik. A március 16-20. között zajlódó online eseményt a Lion’s Roar buddhista magazin és az amerikai Tibet House szervezi Őszentsége a Dalai Láma védnöksége alatt.

“Az emberiség végső soron egy, és ez a kis bolygó az egyedüli otthonunk. Ha meg akarjuk óvni otthonunkat, mindannyiunknak meg kell tapasztalni az egyetemes együttérzés eleven érzését.” – Öszentsége a XIV. Dalai Láma.

 

 

Az alábbiakban a rendezvény Lion’s Roar honlapján megjelent meghívóból idézünk:

„Egyre bizonytalanabb világban élünk. Az elmúlt pár évben sok konfliktussal, világjárvánnyal, környzetei katasztrófákkal, gazdasági kihívásokkal és számos más társadalmi problémával kellett szembenéznünk.

Mindannyiunk személyes felelősége az, hogy ápoljuk a jóságot és az erényt önmagunkban és a társadalomban egyaránt, de vajon hogyan tehetjük ezt ebben a kihívásokkal teli környezetben? A Dalai Láma egy jobb jövőről, jobb világról és társadalomról alkotott víziója mutathatja az utat számunkra.

A Dalai Láma kifejezett jóváhagyásával és támogatásával örömmel dolgozunk együtt ismét a Tibet House US-szal, hogy a 2020-as és 2021-es csúcstalálkozóink óriási sikerére építve, a 2023-as Dalai Láma Globális Vízió Csúcstalálkozót megszervezzük. Csatlakozzanak hozzánk, hogy öt napon át inspiráló tanításokat hallgathassanak és meditációkon vegyenek részt, amit elismert buddhista tanítók, tudósok, bestseller írók és spirituális aktivisták tartanak.

A részvétel ezen a nagy jelentőségű online csúcstalálkozón teljesen ingyenes. Az emberi jóságot, az együttérzést, az egyetemes etikát, a meditációt és a bölcsességet felölelő gondolatok széles skáláját fogjuk körbejárni – többek között a meditáció erejét a pozitív társadalmi változások létrejötte szempontjából, az etikus cselekvés örömét, és azt, hogyan ébreszthetjük fel az együttérzést önmagunkban és másokban.  

Csatlakozzanak hozzánk online, hogy megismerjék a Dalai Láma üzenetét, vízióját és tanításait, valamint a jóság és az erény ápolásának átalakító erejét – egy olyan üzenetet, amelyet az emberiségnek most még inkább kell hallania, mint valaha.

Öt nap alatt 20 rendkívüli előadó, köztük világhírű tanítók, buddhista tudósok, szakértők és aktivisták előadásain és vezetett meditációin keresztül bontjuk ki Őszentsége a Dalai Láma alapvető tanításait és prioritásait.”

Az öt napos eseménysorozat napi tematikái:

Március 16. – Jóság: Kihozni magunkból a legjobbat, előadók: Thupten Jinpa, Robert A. F. Thurman, Lisa Miller, Matthew Fox

 

Március 17. – Együttérzés: A kapcsolat alapja, előadók: Phillipe Goldin, Cyndi Lee, Pamela Ayo Yetunde, Tony Butterfly Pham 

 

Március 18. – Etika: Az egyetemes emberi értékek fenntartása, előadók: a tiszteletreméltó Tenzin Priyadarshi, Brother Phap Luu, Joe Loizzo, Tenzin Geyche Tethong

 

Március 19. – Meditáció: A személyes és társadalmi változás kulcsa, előadók: Dan Zigmond, Dan Goleman, a tiszteletreméltó Thubten Chodron, Spring Washam

 

Március 20. – Bölcsesség: A Tisztán látni a valóságot közösen, előadók: Robert A.F. Thurman, Thupten Jinpa, Dr. Vandana Shiva, Pema Khandro Rinpoche, Melvin McLeod

 

Még egyszer, a rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrálni kell rá. A jelentkezésünket megtehetjük ide, vagy bármelyik képre kattintva

 

Az eseményről, az előadókról további részleteket a Lion’s Roar honlapján olvashatnak.

 

Forrás – Lion’s Roar

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó