Főoldal > Vegetarinaizmus és jóga a Kutatók Éjszakáján – ajánló

Vegetarinaizmus és jóga a Kutatók Éjszakáján – ajánló

Szeptember 24-25-e között ismét megrendezik a Kutatók Éjszakáját. A számos program közül mi most az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Doktori iskolájának egyik programját ajánljuk, melynek témája a vegetarianizmus és a jóga. Az esemény szeptember 24-én 17 órakor kezdődik és 19 óráig tart, a helyszín pedig 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27. tetőkert.

A foglalkozást vezetik: Vincze Beatrix és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára, Földiné Irtl Melinda.


Földiné Irtl Melinda

A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni itt lehet: Kutatók Éjszakája – 2021. szeptember 24-25. (kutatokejszakaja.hu)

Az esemény honlapjáról:
„A vegetarianizmus több ezer éves múltra tekint vissza, kötődik a világ vallásokhoz és a különféle közösségek tanításaihoz. A vegetarianizmus jelentős részét képezi az életreform mozgalomnak, hazai képviselői közül kiemelkedik Bicsérdy Béla tevékenysége. Ma népszerű és sok irányzattal rendelkező mozgalom főként nemcsak táplálkozási gyakorlat, hanem sajátos világnézeti törekvés is, amely a fenntartható fejlődést is szolgálja. A jógabemutatónk alkalmat ad a látogatóknak arra, hogy kipróbálják a gyakorlatokat. Az életreform mozgalom részeként, a résztvevők megismerhetik a keleti kultúrák közül ma leginkább ismert indiai vallási módszert és technikát, a jógát. A jógában az a törekvés, hogy az ember fokozatos önfegyelmezéssel, érzékeinek és testi mivoltának alárendelésével elérje az elme megtisztulását. A jóga a nyugati kultúrában ma főként a testi és lelki egészség megőrzésére és helyreállítására szolgál. A résztvevők a programba bekapcsolódva megismerhetik a jóga jótékony hatását. (Javasoljuk, hogy hozzanak magukkal jóga matracot és könnyed, gyakorlatok elvégzéséhez alkalmas ruházatban érkezzenek. Van lehetőség átöltözésre.)”

 

Az idei Kutatók Éjszakájának további programjairól itt: Vár az ELTE PPK!

 

A rendezvény Facebook eseményként is hirdeti magát: Kutatók Éjszakája az ELTE PPK-n | Facebook

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

Kapcsolódó