Főoldal > Thaiföld első virtuális szerzetese

Thaiföld első virtuális szerzetese

Az ifjabb generációkhoz szeretnék eljuttatni Thaiföldön a Dhammát, a Buddha tanítását egy szokatlan kezdeményezéssel.

 

AI monk – thethaiger.com 

Fejlesztők egy csoportja megalkotta az első virtuális, mesterséges intelligencia alapú théraváda szerzetest, Phra Mana AI-t, aki Facebook és Instagram  oldalán osztja meg tanításait egyszerű, hétköznapi témákról de buddhista megközelítésben.

A karakter maga 30 éves ami nem nevezhető tinédzsernek, viszont nem is öreg annyira, hogy ne tudna szót érteni a fiatalokkal. Figuráját a fejlesztők különböző országok virtuális influenszerei mintájára alakították ki, felismerve, hogy ez a médium milyen nagy hatást képes gyakorolni a számítógépük előtt ülő fiatalokra. Állítása szerint érti is a mai fiatalok világát és célja, hogy buddhista tartalmakat közvetítsen és tegyen átélhetővé nekik. Céljairól és módszereiről már meg is született az első interjú vele a thai médiában.

 

AI (Artificial Intelligence), azaz a mesterséges intelligencia szerzetes tisztában van vele, hogy az idősebb generációknak nehézséget okoz annak elfogadása, hogy ő nem egy hús-vér ember. El kell fogadniuk azonban azt, hogy egyedisége és korszerűsége miatt komoly hatással lehet a fiatalokra. Ígérete szerint a tanítással összhangban lévő, jóérzésű és aktuális tartalmakat fog megosztani, amelyek az új generáció hétköznapjaival kapcsolatosak.

 

Erre egy példa, hogy a az egyik videójában a fiatalok körében rendkívűl népszerű kriptovalutákkal foglalkozik. A mesterséges intelligencia szerzetes az árfolyamok ingadozását hozta fel az élet változó körülményeinek példájaként. Szerinte örüljünk ha az árfolyam emelkedik, de akkor se veszítsük el a fejünket, ha elhagy minket a szerencse, ha az árfolyam csökken. Ilyenkor van igazán szükségünk az éberségünkre.

Forrás – The Thaiger

A hírek a Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott Buddha FM rádió küldetésnyilatkozatával összhangban szerkesztett rovat.

Kövessenek minket a Facebook, a Spotify , a Youtube és az Instagram oldalainkon is.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó