Főoldal > Wang Dongling kortárs kaligráfus különleges performance előadása a Vancouveri Művészeti Galériában

Wang Dongling kortárs kaligráfus különleges performance előadása a Vancouveri Művészeti Galériában

A képen Wang Dongling Szív szútra performance-a a Kínai Művészeti Akadémián, Hangzhou, Kína

A híres kortárs kaligráfus Wang Dongling élő performance-t mutatott be a Vancouveri Művészeti Galériában októberben. A vendégek azt láthatták, ahogy Wang a Szív szútrát, a mahájána buddhizmus egyik legfontosabb szent szövegét írta le.

Ennek során saját kalligráfiai technikáját alkalmazta, melynek neve „káosz szöveg” (luanshu) – Ez egy olyan kalligráfiai stílus, melyben az egyes karakterek, és a szöveg egészének hasábjai egymásba fonódnak, összekeverednek.

Wang már hat évtizede gyakorolja a kalligráfiát és e munkáját nemrég New York-ban a Metropolitan Művészeti Múzeumban és a Brooklyn Múzeumban, valamint Londonban, a British Múzeumban, illetve a Viktória és Albert Múzeumban is bemutatta. A performance-ra a Vancouver Művészeti Galéria első emeleti körtermében került sor, és az első, valamint a harmadik emeletről volt megtekinthető.

Forrás: Straight, Tammy Kwan cikke

Fordította: Elsik Emese

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az