Főoldal > Wang Dongling kortárs kaligráfus különleges performance előadása a Vancouveri Művészeti Galériában

Wang Dongling kortárs kaligráfus különleges performance előadása a Vancouveri Művészeti Galériában

A képen Wang Dongling Szív szútra performance-a a Kínai Művészeti Akadémián, Hangzhou, Kína

A híres kortárs kaligráfus Wang Dongling élő performance-t mutatott be a Vancouveri Művészeti Galériában októberben. A vendégek azt láthatták, ahogy Wang a Szív szútrát, a mahájána buddhizmus egyik legfontosabb szent szövegét írta le.

Ennek során saját kalligráfiai technikáját alkalmazta, melynek neve “káosz szöveg” (luanshu) – Ez egy olyan kalligráfiai stílus, melyben az egyes karakterek, és a szöveg egészének hasábjai egymásba fonódnak, összekeverednek.

Wang már hat évtizede gyakorolja a kalligráfiát és e munkáját nemrég New York-ban a Metropolitan Művészeti Múzeumban és a Brooklyn Múzeumban, valamint Londonban, a British Múzeumban, illetve a Viktória és Albert Múzeumban is bemutatta. A performance-ra a Vancouver Művészeti Galéria első emeleti körtermében került sor, és az első, valamint a harmadik emeletről volt megtekinthető.

Forrás: Straight, Tammy Kwan cikke

Fordította: Elsik Emese

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek