Főoldal > Weöres Sándor kiállítás a Buddhista Szakkönyvtárban

Weöres Sándor kiállítás a Buddhista Szakkönyvtárban

Január 22. Weöres Sándor halálának évfordulója, és ebből az alkalomból a Tan Kapuja Buddhista Szakkönyvtár mini-kiállítást készített a költő, író, műfordító munkásságából.

Ezen a napon van a magyar kultúra napja is, melyet pont Weöres halálának napja óta, 1989-től kezdődően ünneplünk. Az ünnepnap eredetileg Kölcseyhez kapcsolódik, hiszen a hagyomány szerint ezen a napon véglegesítette a Himnusz ma ismert szövegét.

“E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd… Aki a forrásvidéken jár, mindig ugyane virágokból szedi csokrát” írja Weöres a Teljesség felé című könyv elején. Aki ellátogat ezekben a napokban a könyvtárba, választhat egy virágot –azaz idézetet– hogy segítségére legyen a teljesség felé vezető úton.


Forrás: A Tan Kapuja Buddhista Szakkönyvtár
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak

Hírek

Szemétszedési kampány Bhutánban

A bhutáni Nemzeti Környezetvédelmi Bizottság (National Environment Commission – NEC) és más civil társadalmi szervezetek nagytakarítási akciót szerveztek három helyszínen is Bhutánban. Ezzel szeretnék felhívni