Főoldal > Wisdom of Trauma / A trauma bölcsessége – film- és beszélgetésajánló

Wisdom of Trauma / A trauma bölcsessége – film- és beszélgetésajánló

Filmbemutatót és hat napos beszélgetéssorozatot tartanak október 4-10-e között Dr. Máté Gáborral, a szenvedélybetegségekkel és gyerekkori traumákkal foglalkozó világhírű magyar születésű kanadai orvossal az online térben. Az online esemény regisztrációhoz kötött és felajánlás alapú. Az érdeklődők az alábbi oldalon tudnak regisztrálni és még több információhoz jutni. A filmet Zaya és Maurizio Benazzo rendezték, operatőr-vágó Caroline Harrison. Az alkotók köszöntője itt látható.


A dokumentumfilm előzetese

Az eseményt így ajánlja Dr. Máté Gábor Facebbook oldala.

„A Trauma bölcsessége – filmbemutató Dr. Máté Gáborral október 4-10. A filmmel párhuzamosan egy hat napon át tartó beszélgetéssorozatot ajánlunk Dr. Máté Gáborral, és olyan vezető traumaszakértőkkel, gondolkodókkal és művészekkel, mint Jamie Lee Curtis, Rupa Marya, Jewel, Bessel van der Kolk és még sokan mások. Egy meghatározott idősávon belül megnézheted a filmet és látogathatod a hat nap beszélgetéseit, zenei és költészeti előadásait valamint meditációit felajánlásos alapon. Az emberiség és a bolygó  egy olyan kultúra miatt szenved, ami nem érti a trauma hatásait és a gyökereit sem ismeri. A film a remény, az együttérzés és világunk gyógyulásának erőteljes jövőképét vázolja fel. Gyere és nézd meg a filmet, hallgasd meg a beszélgetéseket és csatlakozz a közösséghez!”


Dr. Máté Gábor pszichiáter 

A dokumentumfilm szinopszisa: A trauma az a láthatatlan erő, ami az életünket alakítja. Befolyásolja hogyan élünk, hogyan szeretünk és hogyan érzékeljük a világot. Itt gyökereznek a legmélyebb sebeink. Dr. Máté egy új jövőképet közvetít számunkra: egy olyan trauma-informált társadalmat amiben a szülők, a tanárok, az orvosok, a politikai döntéshozók és a jogi szakemberek nem a viselkedési minták rögzítésével, diagnózisok felállításával, a tünetek elfolytásával és ítélkezéssel foglalkoznak, hanem arra törekednének, hogy megértsék azokat a forrásokat, amelyekből a viselkedészavarok és a betegségek erednek a sebzett emberi lélekben.”

A tematikus beszélgetésekben Dr. Máté neves művészekkel, orvosokkal, mentál- és szociálhigiénés szakemberekkel beszélget. A több mint harminc résztvevő között olyan buddhista tanítókat is találhatunk, mint a jól ismert Jack Kornfield író, buddhista tanító, Sharon Salzberg író és meditációs oktató valamint Henry Shukman zen tanító és mindfulness oktató. A teljes programot a regisztrációt követően napi bontásban itt találhatjuk.

Az esemény a SAND-Science and Nonduality [ SAND (scienceandnonduality.com) ] nonprofit szervezet rendezésében a Compassion Prison Project [ Home – Compassion Prison Project ], a Downtown Streets Team [ Downtown Streets Team – Ending Homelessness Through The Dignity Of Work ] és a Chrysalis Society [ Chrysalis Society – An Alberta Society for Citizens with Disabilities ] támogatásával jött létre.

Dr. Máté Gábor magyar nyelven is megjelent könyvei:

A test lázadása – 2011. Libri Kiadó  

A sóvárgás démona – 2012. Libri Kiadó

Szétszórt elmék – 2013. Libri Kiadó

A család ereje – 2013. Libri Kiadó

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert 

 

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.