Főoldal > XVI. Gyalva Karmapa megemlékezés

XVI. Gyalva Karmapa megemlékezés

Negyven éve, hogy a XVI. Karmapa a parinirvánába távozott. Ebből az alkalomból tart tíznapos megemlékezés sorozatot az Egyesült Államokbéli XVI. Karmapa Központ (Karmapa Center 16.) neves tanítók közreműködésével.

A négy fő előadó: Diljak Drüpon Rinpocse, Őméltósága Mindrolling Dzsecün Khandro Rinpocse, Dzigar Kongtrul Rinpocse, és Dzogcsen Pönlop Rinpocse.

Október 29-én Diljak Drüpon Rinpocse tart előadást a Karmapa életéről, 30-án Dzsecün Khandro Rinpocse és Dzigar Kongtrul Rinpocse, végül zárásként, november 6-án Dzogcsen Pönlop Rinpocse beszédét hallgathatjuk meg.

A Központ méltó megemlékezésként egy templomot is fel kíván építeni a XVI. Karmapa Parinirvána Sztúpája köré, ehhez is kérik a hívek segítségét.


Sztupatemplom terv- karmapacenter16

Az eseményre regisztrálni itt lehet.

A részletes programot pedig itt lehet megtekinteni.

Fontos tudni, hogy a megadott időpontok az amerikai középidő szerintiek (CT – Central Time), ami azt jelenti, hogy át kell váltani közép európai időre (CET), amit a gyakorlatban úgy tehetünk, hogy hozzáadunk hét órát.


A XVI. Karmapa

Ha nemzetközi online eseményeken veszünk részt, az idő átváltásban nagy segítségünkre lehet ez a konverter.

Forrás – Dzigar Kongtrul Facebook eseménye.

Karmapa Center 16

 

 

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.