Főoldal > XVI. Gyalva Karmapa megemlékezés

XVI. Gyalva Karmapa megemlékezés

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Negyven éve, hogy a XVI. Karmapa a parinirvánába távozott. Ebből az alkalomból tart tíznapos megemlékezés sorozatot az Egyesült Államokbéli XVI. Karmapa Központ (Karmapa Center 16.) neves tanítók közreműködésével.

A négy fő előadó: Diljak Drüpon Rinpocse, Őméltósága Mindrolling Dzsecün Khandro Rinpocse, Dzigar Kongtrul Rinpocse, és Dzogcsen Pönlop Rinpocse.

Október 29-én Diljak Drüpon Rinpocse tart előadást a Karmapa életéről, 30-án Dzsecün Khandro Rinpocse és Dzigar Kongtrul Rinpocse, végül zárásként, november 6-án Dzogcsen Pönlop Rinpocse beszédét hallgathatjuk meg.

A Központ méltó megemlékezésként egy templomot is fel kíván építeni a XVI. Karmapa Parinirvána Sztúpája köré, ehhez is kérik a hívek segítségét.


Sztupatemplom terv- karmapacenter16

Az eseményre regisztrálni itt lehet.

A részletes programot pedig itt lehet megtekinteni.

Fontos tudni, hogy a megadott időpontok az amerikai középidő szerintiek (CT – Central Time), ami azt jelenti, hogy át kell váltani közép európai időre (CET), amit a gyakorlatban úgy tehetünk, hogy hozzáadunk hét órát.


A XVI. Karmapa

Ha nemzetközi online eseményeken veszünk részt, az idő átváltásban nagy segítségünkre lehet ez a konverter.

Forrás – Dzigar Kongtrul Facebook eseménye.

Karmapa Center 16

 

 

 

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Ácsán Dzsajaszáró – Csendes áramlat 4. rész

Hallgatóink már jól ismerhetik a rádióból Ácsán Dzsajaszárót, a tiszteletreméltó Ácsán Cshá mester átadási vonalának egyik kiemelkedő mesterét. Csendes áramlat című tanítóbeszéd sorozatának 4. része