Főoldal > Jack Kornfield

Jack Kornfield

Jack Kornfield

A Spirit Rock Meditációs Központ alapító tanítója, író, buddhista gyakorló, a nyugati buddhista mindfulness gyakorlatok egyik kulcstanítója. 

Jack Kornfield Thaiföldön, Indiában és Burmában képezte magát buddhista szerzetesként. 1974 óta tanít meditációt nemzetközi szinten, a buddhista éberségmeditációra alapuló mindfulness gyakorlatok nyugatra történő bevezetésének egyik kulcsfigurája. Miután 1967-ben a Dartmouth College ázsia tanszékén diplomát szerzett, a békehadtesthez csatlakozott és orvosi csapatokban dolgozott a Mekong-völgyben. Éppúgy tanult a thaiföldi buddhista mestertől, Ácsán Cshá-tól, mint a burmai Mahasi Sayadaw-tól. Az Egyesült Államokba visszatérve Sharon Salzberg és Joseph Goldstein tanítókkal közösen megalapította a massachusetts-i Barre-ban az Insight Meditation Society-t, valamint Kaliforniában, Woodrace-ben a Spirit Rock Center-t. Az évek alatt Jack világszerte tanított meditációs központokban és egyetemeken, vezette a Nemzetközi Buddhista Tanító (International Buddhist Teacher) találkozókat, korunk számos nagy tanítójával dolgozott együtt. Ph.D fokozata van klinikai pszichológiából, emellett apa, férj és aktivista.

Számos könyv szerzője, amelyeket több mint húsz nyelvre fordítottak le. Közülük magyarul a Bölcs szív , és Az élő Dharma  című munkáit olvashatjuk

 

Forrás – Jack Kornfield weboldala 

 

Kapcsolódó