Főoldal > A bhutáni boldogság honosítása – Interjú Kovács Gábor gazdaságetikai adjunktussal

A bhutáni boldogság honosítása – Interjú Kovács Gábor gazdaságetikai adjunktussal

A bhutáni boldogság honosítása 4.rész 

„Itt nem arról van szó, hogy téríteni kellene a helyiek között, hanem inkább arról van szó, hogy egy lehetőséget adni nekik, és ennek lehetőségnek is kell látszani.”

A mostani interjúban arról lesz szó, hogy ebben a kutatásban, a Bruttó Nemzeti Boldogság meghonosításában, milyen szerepet tud vállalni lakótelepen található Tan Kapuja Buddhista Főiskola és Egyház.

Riporter: Lapat Dániel (2021)

A 4. rész időpontjai:
2021. augusztus 6. 07:00;
2021. augusztus 7. 20:00;
2021. augusztus 8. 11:00;
2021. augusztus 9. 10:00;
2021. augusztus 10. 13:00;
2021. augusztus 11. 16:00;
2021. augusztus 12. 20:00

A sorozat korábbi részei:

A bhutáni boldogság honosítása 1. rész

„Az össznemzeti boldogság fontosabb, mint az össznemzeti termék.”

Kovács Gábor a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa egy minisorozatban mutatja be a BuddhaFm rádióban Bhután Bruttó Nemzeti Boldogság modelljét. Az első részben az ázsiai királyság gazdasági, társadalmi fejlődéséről hallhatnak beszélgetést. A további részekben megismerhetik majd a boldogság mutató részleteit és a kutatás magyar vonatkozásait.

 

A bhutáni boldogság honosítása 2. rész

„A buddhizmusban is másképp értelmezik, hogy mi az, hogy boldogság. Buddhizmusban is másképp értelmezik, hogy mi az, hogy jóllét, vagy mondjuk a szenvedés hiánya. Vagy mondjuk, mi az, hogy elégedettség, elégedettnek lenni? Ami nyugaton kevésbé hangsúlyos.”

A bhutáni Bruttó Nemzeti Boldogság részleteivel, a felmérés szempontjaival folytatjuk riport-sorozatunkat. A Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa mutatja be, hogyan lehet gazdaságetikai szempontok szerint kutatni a boldogságot.

 

A bhutáni boldogság honosítása 3. rész 

„Ami egy az egyben átültethető, és egy az egyben alkalmazható egy nem bhutáni kontextusban is, az például az életszínvonal, vagy az ökológiai diverzitás.”

Egy buddhista szemléletű boldogság-kutatásba nyerhetünk betekintést, melynek helyszíne egy fővárosi lakótelep. A Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa mutatja be, hogyan lehet gazdaságetikai szempontok szerint kutatni a boldogságot a bhutáni Bruttó Nemzeti Boldogság koncepciója alapján, Budapesten a József Attila Lakótelepen.

 

Fotó forrása

www.bhutan.info.hu
https://www.grossnationalhappiness.com/
https://www.bhutanstudies.org.bt/

Kapcsolódó