Főoldal > A Buddhista Misszió nemzetközi Maitreya ünnepet közvetít

A Buddhista Misszió nemzetközi Maitreya ünnepet közvetít

„Ebben az évben nem lehetünk egymás fizikai közelében, nem tudjuk a másik mécsesének lángjával meggyújtani a sajátunkat, nem köszönthetjük személyesen tanítóinkat, nem adhatunk egymásnak otthonról hozott süteményt, nem beszélgethetünk szanghatársainkkal. Pedig 2020. sokunk számára igen nehéz esztendő volt, hiszen a járvány megjelenése radikális változásokat hozott. Talán a korábbiaknál is fontosabb lenne most összegyűlni, de az eddig megszokott módon most nem lehet.

Az online technológiának köszönhetően mégis ünnepelhetünk, méghozzá úgy, ahogyan korábban sohasem tettük. Eddig ugyanis mi, magyarok, németek, svájciak –mindannyian Govinda láma hagyományának őrzői – saját nemzeti közösségünkben tartottunk ünnepséget. Idén viszont mindhárom szangha egyszerre, egyidőben követheti a Youtube-on a közös ünnepséget. A 2020-as Nemzetközi Maitreya Ünnep abban az értelemben is rendhagyó lesz, hogy minden országból két-két szanghatársunk is rövid beszédet tart majd. Az időpont az idei téli napfordulót követő napon lesz, ami a tibeti naptár szerint Zöld Tara és Gyógyító Buddha napja, és melyen minden pozitív és negatív cselekedet százszorosan számít.”

Időpont: 2020. december 22-én 18.00-tól
 
Program:

– Vajramala köszöntője
– A magyar, a svájci és a német szangha tagjainak beszédei
– Ünnepi szertartás (pūjā)
– Zenés üdvözlet Sopronból
 

A Maitreya Ünnep ezen a linken lesz majd követhető:
https://youtu.be/XbLN0z0ntzc

Helyszín: csak ONLINE

 

 

Honlap

Kapcsolódó

Műsorajánló

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Burns Katalinnal

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban ezúttal Burns Katalin íróval, zenésszel beszélgettünk az indiai bhaul fakírok zenéjéről, alkotásról, szakrális zenéről. Burns Katalin magyar népzenei gyökereitől indult